Wisla Kraków v Cracovia

Het bezoeken van de parel in de Poolse kroon behoort bij een ieder op de bucketlist te staan. Krakau is de voormalig hoofdstad van de Polen. Deze fraaie, historische stad behoort al decennialang tot het Unesco werelderfgoed. Er is zoveel te zien en te doen, dat menigeen aan één bezoek niet genoeg heeft. En dan ben je nog niet eens toegekomen aan de mogelijkheden in de directe omgeving. De stad is niet alleen cultureel ijzersterk. Ook op voetbalgebied is het een heerlijke bestemming met als absoluut hoogtepunt de Holy War, één van Europa’s meest intense derby’s.

Krakau

De tweede stad van Polen is één groot openluchtmuseum. Je kijkt er je ogen uit. De schoonheid van Krakau is gelukkig gespaard in de Tweede Wereldoorlog, waar andere Oost-Europese steden werden verwoest. Het was jarenlang het centrum van handel, kunst en bestuur wat je overal terugziet aan rijkdommen in bijvoorbeeld architectuur. Echter is het ook een stad met indrukwekkende historie, met name in relatie tot de Tweede Wereldoorlog. Zo is de oude Joodse wijk Kazimierz nu één van de levendigste delen van de stad. Tevens zal een ieder wel eens gehoord hebben van de film Schindler’s List. Oskar Schindler redde eigenhandig met zijn fabriek in Krakau het leven van honderden Joden. De fabriek is nu een indrukwekkend museum.

Wie denkt dat de stad alleen cultureel aantrekkelijk is, zal verrast worden. Krakau is namelijk ook een levendige universiteitsstad met dito uitgaansleven. Overal zijn uitstekende restaurants te vinden waar je heerlijk kan eten. Ook aan discotheken en cafés absoluut geen gebrek. Een goede avond uit hoort zeker tot het reisplan als Krakau je bestemming is. Qua voetbalcultuur zal je jezelf eveneens niet vervelen. Naast de grote twee zijn er nog hele interessante ploegen uit de lagere divisies te bezoeken, sommige met historische onderkomens.

De Heilige Oorlog

De strijd tussen Wisla Krakow en Cracovia is al meer dan een eeuw oud. De eerste editie werd al in 1908 gespeeld. Het staat bekend als de grootste rivaliteit van Polen en één van de grootste in Europa. Hemelsbreed liggen de stadions nog geen kilometer uit elkaar. Daarom kan je absoluut spreken van een heftige burenruzie. De trots van de stad staat op het spel. Sfeeracties, pyro shows en ongekende passie zullen de tribunes overheersen. Het fanatisme zit diep geworteld bij jong en oud. Het hele stadion, de hele stad leeft en beeft als beide ploegen tegen over elkaar staan. Kortom, een fenomenale derby waar je minstens een keer bij geweest moet zijn.

Reisbeschrijving

Away Days draagt te allen tijde de zorg dat onze reizen op een veilige en verantwoorde manier kunnen plaatsvinden met inachtneming van alle (overheids)richtlijnen, inclusief vervoer en verblijf. Wij zullen er dan ook op toezien dat reizigers deze richtlijnen en maatregelen (op)volgen voor een zorgeloze voetbalreis.

Deze 4-daagse reis omvat:

  • Verblijf in een 4-sterren hotel in hartje Krakau
  • In het geval van een éénpersoonsboeking geldt er een toeslag van € 100,-
  • Matchday: bezoeken van de Holy War: Wisla Krakow v Cracovia
  • Wedstrijdkaarten op premium plekken in het stadion met fantastisch zicht op het veld en de ultras, inclusief wat te eten en te drinken
  • Ga op ontdekkingstocht naar de voetbalcultuur van de Poolse hoofdstad
  • Ontdek zowel het oude als nieuwe Krakau, het bruisende nachtleven en de heerlijke Poolse keuken
  • Begeleiding door één van onze Away Days specialisten
  • Het boek Derby Days van De Twaalfde Man is aanvullend te bestellen voor de speciale Away Days prijs van € 10,00 (excl. eventuele verzendkosten)
Een bijzondere trip slechts beschikbaar voor een kleine groep liefhebbers. Boek jouw Away Days reis nu!

Away Days - The Old Firm
Away Days - Kopenhagen Derby
Away Days - Holy War - Krakau Derby
De Heilige Oorlog

Absoluut één van de topderby's in Europa, The Holy War. Staat bekend als de grootste rivaliteit van Polen met een intense derbysfeer op wedstrijddagen. Al meer dan een eeuw vechten Wisla Krakow en Cracovia om wie zich de beste van de stad mag noemen.

Away Days - Krakau
Krakau - historische prachtstad

De tweede stad van Polen is rijk aan authenticiteit, cultuur en historie. Van over de hele wereld bezoekt men de parel van de Poolse kroon en dat is niet voor niets. Krakau pakt, leeft en bruist in een historisch jasje

previous arrow
next arrow

Ga je ook met ons mee?

Deel de gezamenlijke passie, verbreed je culturele horizon. De ultieme voetbalbeleving begint hier naar een onvergetelijke unieke ervaring. Voor supporters, door supporters.

Scroll naar top
_A3A1027
Away Days Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, voetbalreizen, reisverslagen en aanbiedingen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets.