Huracan Foundation

Away Days steunt de Huracan Foundation

Sinds 2023 zijn wij officieel partner van de Huracan Foundation. Met dankt de naam aan founder Henry May en zijn liefde voor Argentijnse voetbalclub CA Huracan. Henry heeft, net als iedereen bij Away Days, een verregaande passie voor de mondiale voetbalcultuur met de Argentijnse in het bijzonder. Zijn foundation zet zich in voor de ontwikkeling van het onderwijs wereldwijd waarbij voetbal wordt gebruikt als vliegwiel. Zij steunen lokale onderwijzers vanuit het Teach for All netwerk in organisatie, materiaal en financiën. Alle gelden komen dan ook direct ten goede aan de projecten, waardoor een relatief kleine Foundation tot grote daden komt.

De Huracan Foundation is op deze manier in staat om kinderen fatsoenlijk onderwijs te laten volgen, in plaats van dat ze terecht komen in de criminaliteit of verslaafd raken aan drugs. De Foundation draagt bij aan gelijke rechten zodat ook meisjes en jonge vrouwen onderwijs kunnen volgen om te kunnen bouwen aan een solide toekomst. En dat alles in een  omgeving waar voetbal de motor is om gezamenlijk tot fantastische ontwikkelprojecten te komen. Afgelopen jaren heeft dat geresulteerd in succesvolle projecten in landen als Nepal, India, Uganda, Ghana, Nigeria, Armenië, Peru, Colombia, Mexico en natuurlijk Argentinië. 

Away Days steunt de Huracan Foundation door per reiziger een bedrag te reserveren wat jaarlijks rechtstreeks ten goede komt aan één of meerdere projecten, daar waar het geld het hardste nodig is. Daarbij streven we er naar om jaarlijks één project volledig te kunnen financieren. Ook willen we bijdragen in het documenteren van het project en daarmee zorgen voor de extra aandacht die deze foundation verdient. Wil je eveneens (extra) bijdragen via een donatie,  dan kan dat via de doneerknop op deze pagina. Wij zorgen ervoor dat je donatie op de juist plaats terecht komt. Werkt de donatieknop niet? Laat het ons direct weten.

Ontstaan Huracan Foundation

Oprichter Henry May heeft net als wij een ongelooflijke passie voor voetbalcultuur. Omdat hij graag Spaans wilde leren verhuisde hij eind 2008 naar Buenos Aires. Het was eigenlijk een excuus om de  Argentijnse voetbalcultuur te kunnen beleven. Als supporter van Fulham zocht hij naar een Argentijnse voetbalclub die qua identiteit vergelijkbaar is en zijn sympathie zou winnen. Zo kwam hij terecht bij de bekerwedstrijd tussen Huracan en San Lorenzo dat gespeeld werd in La  Bombonera (het stadion van Boca Juniors). Het werd hem sterk afgeraden niet te gaan, het zou voor hem als buitenstaander te gevaarlijk zijn. Het tegendeel was waar. Een wedstrijd met ongekende passie en ondanks dat de wedstrijd door hevige regenval werd gestaakt leverde het Henry een vriendschap voor het leven op én sloot hij Huracan in zijn hart.

Eenmaal terug in Londen medio 2009 begon hij met een groep vrienden een nieuw voetbalteam wat uit ging komen in laagste divisie in de stad. Het moest alleen nog een naam krijgen. Het werd Huracan FC Londen. Via een radioshow in Buenos Aires kregen de Argentijnen hier lucht van en zo kreeg het vriendenteam ineens duizenden volgers uit Argentinië. In 2011 volgde er een uitnodiging om met het hele team naar Buenos Aires te komen op uitnodiging van CA Huracan. Ze werden daar als VIP behandelt, speelden een wedstrijd tegen de reserves in het stadion van Huracan en moesten overal handtekeningen uitdelen. Argentijnse fans wilden zelfs het shirt van Huracan FC Londen. 

Eenmaal terug in Engeland verkochten ze uiteindelijk zo’n 1000 shirts van hun team. De opbrengst wilden ze ten goede laten komen aan een goed doel. Omdat vele spelers van hun ploeg in het onderwijs werkten en in het  ‘Global Teacher  Network’ zaten werd de focus al gauw gelegd op voetbalprojecten ter ontwikkeling van het onderwijs. Dat begon in 2012 met een eerste project in India. De jaren erna steunden ze diverse projecten via andere stichtingen om uiteindelijk in 2016 zelf omgedoopt te worden tot Huracan Foundation om hun eigen projecten te kunnen lanceren.  Hoe een voetbalpassie vanuit een vriendenteam uiteindelijk leidde tot een wereldwijd opererende Stichting wat fantastisch werk doet. 

Eerste voetbalproject in 2024 vanuit Away Days

Met Away Days hopen we een eerste project volledig te kunnen financieren vanuit de opbrengsten per reiziger en donaties. In de komende maanden zullen de projecten in diverse landen geselecteerd worden en dan gaat Away Days zich toewijden aan één van deze projecten en jullie daar via onze website en social media kanalen van op de e hoogte blijven houden.

Naast de financiële steun kunnen we ook heel  goed materialen gebruiken als voetballen, voetbalschoenen en voetbalkleding. Dat zal dan wel per partij moeten zijn, omdat we een complete groep moeten voorzien. Dus mocht je daarin kunnen voorzien, laat het ons vooral weten.

Scroll naar boven
_A3A1027
Away Days Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, voetbalreizen, reisverslagen en aanbiedingen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets.