Brøndby IF v FC Kopenhagen

Eén van de jongste stedelijke derby’s van Europa: de Kopenhagen Derby. FC Kopenhagen werd pas in 1992 opgericht na een fusie om direct een dominante speler te worden in het Deense voetbal. Vanaf dag één in volle strijd met buurman Brøndby IF. De ultras van beide kampen staan bekend als zeer gepassioneerd wat tot uiting komt in fantastische sfeeracties. Die mensen leven voor hun club en jij maakt het van dichtbij mee!.

Kopenhagen

De hoofdstad van Denemarken is een plaats van uitersten. Gevarieerd, divers en uitdagend. Kopenhagen verveelt geen moment. Enerzijds een zeer jeugdig karakter, anderzijds statig met mooie oude architectuur. Genieten op de terrassen van Nyhavn, stap in de kleurrijke vrijstad Christiana of ontdek het veelzijdige centrum. Heerlijke stad voor het ultieme voetbalweekend.

Slag om Kopenhagen

FC Kopenhagen won direct na de oprichting de landstitel. Dit tot frustratie van rivaal Brøndby IF. De toon voor toekomst is gezet. In het vervolg van de jaren 90 waren het vooral de boys van de westkant van de stad die de dienst uitmaakten. Echter, vanaf 2000 is het vooral FCK wat het Deense voetbal domineert. Die continue strijd zorgt voor een heerlijke Een derby die in het afgelopen decennium naam en faam heeft gemaakt. De fanatieke aanhang van beide clubs hebben zich op internationaal vlak laten zien met prachtige, creatieve sfeeracties en pyro shows. De passie en de beleving zijn in korte tijd tot ongekende hoogte gestegen. Wie mag zich dé club van Kopenhagen noemen? Het is de Slag om Kopenhagen.

Reisbeschrijving

Deze 3-daagse reis omvat:

 • Verblijf in een hotel nabij het centrum van Kopenhagen
 • In het geval van een éénpersoonsboeking geldt er een toeslag van € 75,-
 • Matchday: bezoeken van de Kopenhagen Derby, de mooiste sfeeracties en pyro shows
 • Begeleiding door één van onze Away Days specialisten i.s.m. onze lokale gastheer, lid van de Sydsiden Ultras
 • Het boek Derby Days van De Twaalfde Man is aanvullend te bestellen voor de speciale Away Days prijs van € 12,50 (excl. eventuele verzendkosten)
Een bijzondere trip slechts beschikbaar voor een kleine groep liefhebbers onder begeleiding van één van onze specialisten.

Slag om Kopenhagen

Een strijd die niet alleen op het veld wordt gestreden, maar misschien nog wel meer op de tribunes. Wie gaat voor de meest creatieve, fantastische sfeer- en pyro show? De twee grootste clubs van Denemarken strijden om de eer van stad en land.

Sfeervol & Gezellig

Kopenhagen wordt ook wel de gezelligste hoofdstad van Noord-Europa genoemd. De sfeervolle Nyhavn, eigenzinnige Christiana en het veelzijdige karakter maken de stad tot een uitstekende city trip bestemming met de derby als ultiem hoogtepunt.

previous arrow
next arrow
Slider

Away Days Voetbalreizen levert maatwerk voor een zorgeloze trip, echter begrijpt dat een mate van flexibiliteit extra reiscomfort kan bieden.

 • De wedstrijdkaart en aanvullende activiteiten genoemd in de reisbeschrijving zijn inclusief. Indien activiteiten niet inclusief zijn, staan deze aangegeven als optioneel. Je hebt de vrije keus wel of niet deel te nemen aan deze activiteit.
 • Hotelovernachtingen zijn inclusief voor de aangeboden reis. Verblijf is inclusief ontbijt. De details vind je in de reisbeschrijving. Extra nachten bijboeken voor een langer verblijf is uiteraard mogelijk. Dit mag ook een andere verblijfslocatie zijn. Laat ons je wensen weten en wij organiseren de mogelijkheden in overleg met je.
 • In het geval van een éénpersoonsboeking is standaard een éénpersoonstoeslag van toepassing. De hoogte van deze toeslag staat in de reisbeschrijving.
 • Toeristenbelasting is standaard inclusief. Mocht dit onverhoopt niet het geval zijn waarbij het hotel dit tijdens het uitchecken in rekening brengt, kan je deze kosten met een geldige factuur als bewijs terugvorderen bij Away Days Voetbalreizen.
 • Begeleiding door een Away Days Voetbalreizen specialist is inclusief, veelal aangevuld met begeleiding door een local.
 • Indien aanvullende zaken zoals luchthaventransfers, lokaal vervoer e.g. bij de prijs zijn inbegrepen staat dit vermeldt in de reisbeschrijving.
 • Onze reizen zijn exclusief vlucht! Wij willen reizigers de mogelijkheid bieden zelf een luchthaven en vlucht uit te kiezen. Uiteraard kan Away Days Voetbalreizen ook hierin ontzorgen. Maak je wensen kenbaar en wij onderzoeken de mogelijkheden op basis van actuele beschikbaarheid en prijzen. Goedkoop vliegen kan!
 • Tip: koop geen vliegtickets via algemene aanbieders, maar bij de luchtvaartmaatschappij zelf. Dit voorkomt onnodige verrassingen of extra kosten. Je vliegopties vergroten? Kijk naast de Nederlandse luchthavens ook naar de mogelijkheden vanaf Brussel, Keulen of Düsseldorf.
 • Als je een vlucht boekt bij een budget airliner, check dan vooraf hoeveel handbagage toegestaan is. Niet elke luchtvaartmaatschappij hanteert dezelfde afmetingen en gewicht voor handbagage.
 • Overweeg een annuleringsverzekering op je vliegticket. Vliegtickets zijn niet standaard meeverzekert in je reguliere annuleringsverzekering.
 • Wedstrijdkaarten zijn altijd gegarandeerd, ook als een wedstrijd wordt verplaatst. Wijzigingen in het speelschema kunnen ervoor zorgen dat de wedstrijd buiten je reisperiode valt. Wij gaan dan samen met jou in overleg om je reis aan te passen om toch de wedstrijd te bezoeken. Deze regeling is alleen van toepassing voordat je op reis gaat.
 • Een reis- en annuleringsverzekering zijn niet inbegrepen. Check ook vooraf wat de exacte dekking van je verzekering is, zeker in het geval van bijvoorbeeld camera apparatuur
 • Controleer je zorgverzekering op dekking in het buitenland
 • Op al onze reizen zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.
 • Minimaal een aanbetaling van € 50,- per persoon is vereist bij het boeken of reserveren van een voetbalreis. Pas na ontvangst van de betaling is je boeking of reservering compleet. Indien er meer boekingen/reserveringen zijn dan het aantal plaatsen beschikbaar op de voetbalreis, is de volgorde van ontvangen boekingen/reserveringen leidend. De overige boekingen/reserveringen schuiven automatisch door naar de volgende voetbalreis naar de betreffende bestemming.

Ga je ook met ons mee?

Deel de gezamenlijke passie, verbreed je culturele horizon. De ultieme voetbalbeleving begint hier naar een onvergetelijke unieke ervaring. Voor supporters, door supporters.

Scroll naar top