FC Kopenhagen v Brøndby IF

Eén van de jongste stedelijke derby’s van Europa: de Kopenhagen Derby. FC Kopenhagen werd pas in 1992 opgericht na een fusie om direct een dominante speler te worden in het Deense voetbal. Vanaf dag één in volle strijd met buurman Brøndby IF. De ultras van beide kampen staan bekend als zeer gepassioneerd wat tot uiting komt in fantastische sfeeracties. Die mensen leven voor hun club en jij maakt het van dichtbij mee!.

Kopenhagen

De hoofdstad van Denemarken is een plaats van uitersten. Gevarieerd, divers en uitdagend. Kopenhagen verveelt geen moment. Enerzijds een zeer jeugdig karakter, anderzijds statig met mooie oude architectuur. Genieten op de terrassen van Nyhavn, stap in de kleurrijke vrijstad Christiana of ontdek het veelzijdige centrum. Heerlijke stad voor het ultieme voetbalweekend.

Slag om Kopenhagen

FC Kopenhagen won direct na de oprichting de landstitel. Dit tot frustratie van rivaal Brøndby IF. De toon voor toekomst is gezet. In het vervolg van de jaren 90 waren het vooral de boys van de westkant van de stad die de dienst uitmaakten. Echter, vanaf 2000 is het vooral FCK wat het Deense voetbal domineert. Die continue strijd zorgt voor een heerlijke Een derby die in het afgelopen decennium naam en faam heeft gemaakt. De fanatieke aanhang van beide clubs hebben zich op internationaal vlak laten zien met prachtige, creatieve sfeeracties en pyro shows. De passie en de beleving zijn in korte tijd tot ongekende hoogte gestegen. Wie mag zich dé club van Kopenhagen noemen? Het is de Slag om Kopenhagen.

Reisbeschrijving

Deze 3-daagse reis omvat:

  • Verblijf in een hotel nabij het centrum van Kopenhagen
  • In het geval van een éénpersoonsboeking geldt er een toeslag van € 75,-
  • Matchday: bezoeken van de Kopenhagen Derby, de mooiste sfeeracties en pyro shows
  • Begeleiding door één van onze Away Days specialisten i.s.m. onze lokale gastheer van Sektion 12 (ultras FCK)
  • Het boek Derby Days van De Twaalfde Man is aanvullend te bestellen voor de speciale Away Days prijs van € 10,00 (excl. eventuele verzendkosten)
Een bijzondere trip slechts beschikbaar voor een kleine groep liefhebbers onder begeleiding van één van onze specialisten.

Away Days - The Old Firm
Away Days - Kopenhagen Derby
Away Days - Kopenhagen
Slag om Kopenhagen

Een strijd die niet alleen op het veld wordt gestreden, maar misschien nog wel meer op de tribunes. Wie gaat voor de meest creatieve, fantastische sfeer- en pyro show? De twee grootste clubs van Denemarken strijden om de eer van stad en land.

Away Days - Kopenhagen
Sfeervol & Gezellig

Kopenhagen wordt ook wel de gezelligste hoofdstad van Noord-Europa genoemd. De sfeervolle Nyhavn, eigenzinnige Christiana en het veelzijdige karakter maken de stad tot een uitstekende city trip bestemming met de derby als ultiem hoogtepunt.

previous arrow
next arrow

Ga je ook met ons mee?

Deel de gezamenlijke passie, verbreed je culturele horizon. De ultieme voetbalbeleving begint hier naar een onvergetelijke unieke ervaring. Voor supporters, door supporters.

Scroll naar boven
_A3A1027
Away Days Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, voetbalreizen, reisverslagen en aanbiedingen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets.