FK Velež v HŠK Zrinjski

Voor de absolute liefhebber bieden wij een unieke, exclusieve reis naar Mostar, Bosnië. Vorig seizoen keerde Velez terug op het hoogste niveau waarmee de tweede derby parel in Bosnië & Herzegovina terug is op de agenda. En absoluut niet de minste. Een rivaliteit die zeer gevoelig ligt. Prachtstad Mostar zal volledig in de greep van de derby zijn, met de Neretva-rivier als scheiding tussen beide kampen. Zeer beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Mostar

Mostar ontstaat in de 13e eeuw en bloeit op in het Ottomaanse Rijk als handelsstad. Door de strategische ligging verbindt de stad de Balkan met de Adriatische Zee. In 1566 is de beroemde Stari Most (Oude Brug) voltooid. Helaas wordt deze tijdens de oorlog in 1993 verwoest. Met dank aan Turkije is de brug opnieuw gebouwd en heropent in 2004 om daarna te worden toegevoegd aan de UNESCO werelderfgoedlijst. De brug en de Neretva rivier scheiden het Westen en Oosten van de stad, waarmee het ook nog altijd de scheiding is tussen de Kroaten en Bosniakken. Het kleine, historische centrum van de stad is prachtig en absoluut het bezoeken waard.

Meer dan een burenruzie

De rivaliteit van de Mostar Derby ligt erg gevoelig. Zrinjski werd na de Tweede Wereldoorlog als Kroatische club lange tijd verboden omdat Kroatië heulde met Nazi-Duistland. De club mocht terugkeren na de Joegoslavië-oorlog tussen 1992 en 1995, waarbij het stadion van Velez werd ingepikt. Niet alleen vanwege het feit dat het stadion in het westen (Kroatische gedeelte) van de stad ligt, maar ook als een soort wraakactie. Aangezien de lokale overheid het stadion voor 99 jaar aan de club heeft verhuurd, zal Velež hier niet terugkeren. De aartsrivaal uit het Oosten is altijd fel tegenstander geweest van het fascisme. Kortom, hier is sprake van veel meer dan slechts een burenruzie.

Reisbeschrijving

Deze 4-daagse reis omvat:

  • Verblijf in een 3-sterren hotel centraal in Mostar
  • In het geval van een éénpersoonsboeking geldt er een toeslag van € 65,-
  • Matchday: bezoeken van de Mostar Derby
  • Bezoek aan het unieke stadion in Imotski (op de grens tussen Kroatië en Bosnië)
  • Bezoek aan de Kravica watervallen nabij Mostar
  • Begeleiding door één van onze Away Days specialisten i.s.m. onze lokale gastheer
  • Lokaal vervoer met een minibus, prachtige road trip door het Bosnische landschap en het bezoeken van de nodige stadions op de route
  • Het boek Derby Days van De Twaalfde Man is aanvullend te bestellen voor de speciale Away Days prijs van € 10,00 (excl. eventuele verzendkosten)
Een bijzondere, exclusieve trip slechts beschikbaar voor een kleine groep liefhebbers onder begeleiding van één van onze specialisten.

BELANGRIJK: Het vertrekpunt van deze reis is Sarajevo of Split(Bosnië) waarvandaan de reis met georganiseerd vervoer naar Mostar wordt ingezet. Gezien het exclusieve karakter van deze reis is een minimaal aantal deelnemers van 6 personen vereist. Wanneer het minimaal aantal deelnemers is behaald kunnen vliegtickets worden geboekt. In overleg kan Away Days voetbalreizen de vliegtickets voor je boeken.

Away Days - The Old Firm
Away Days - The Old Firm
Away Days - The Old Firm
Away Days - The Old Firm
Away Days - Mostar
Gevoelige rivaliteit

Hoe voelt het om je thuis ingepikt te zien worden door je grote rivaal? Een rivaliteit die niet alleen de stad in twee splitst, maar ook in vele facetten bijzonder en uniek te noemen is. Maak je klaar voor een heerlijke derby in een prachtig decor!

Away Days - Mostar
Cultureel erfgoed

Het centrum van Mostar met de beroemde brug behoort tot het Werelderfgoed. Een stad die heeft geleden, maar langzaam maar zeker al haar schoonheid laat zien. De stad heeft daarnaast nog veel meer te ontdekken, zowel vanuit de oudheid als moderne street art.

Away Days - Mostar 3
Stadion Gospin Dolac

Op de grens tussen Bosnië en Kroatië ligt één van de mooiste voetbalstadions ter wereld: Stadion Gospin Dolac. NK Imotski speelt hier. Dit pareltje is vanuit alle hoeken en standen te bewonderen. Het ligt een klein stukje rijden vanaf Mostar,

Away Days - Mostar 4
Wonder van de natuur

Nabij Mostar ligt één van de natuurwonderen van Bosnië: de watervallen van Kravica. Een parel verscholen tussen de bossen. Een ideale plek om lekker te ontspannen of voor een verfrissende duik te gaan na een enerverende derby day.

previous arrow
next arrow

Ga je ook met ons mee?

Deel de gezamenlijke passie, verbreed je culturele horizon. De ultieme voetbalbeleving begint hier naar een onvergetelijke unieke ervaring. Voor supporters, door supporters.

Scroll naar boven
_A3A1027
Away Days Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, voetbalreizen, reisverslagen en aanbiedingen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets.