Legia Warschau v Widzew Łódź

De fanatieke aanhang van Legia Warschau staan bekend om hun fantastische sfeeracties. Elk seizoen gaan deze meerdere keren de wereld over. Zij behoren tot de absolute top en leggen de lat hoog. Rivaal Widzew Lodz doet daar weinig voor onder. Kortom, de Poolse Klassieker is een garantie voor spektakel. De twee grootste, deels ook meest succesvolle clubs van het land strijden met elkaar op alle fronten, zowel op als naast het veld. Afgelopen seizoen bedroeg het verschil slechts 3 punten en gingen de hoofdstedelingen er met de titel vandoor. Wij kijken uit naar komend seizoen! Ga je mee?

Warschau

De stad van de Feniks, zo wordt de Poolse hoofdstad genoemd. Verwoest in meerdere oorlogen, maar steevast uit de eigen as herrezen. Tegenwoordig is Warschau hip, trendy, bijzonder, culinair en cultureel met twee gezichten. De oude binnenstad met ziel is na de Tweede Wereldoorlog herbouwt aan de hand van de foto’s. Daarnaast een modern karakter, fashionable zoals de New York Times het noemde. Want wat vooral ook aan te raden is, is de Poolse keuken. Geniet van de veelzijdigheid aan lekker eten in trendy restaurants. Maar daarvoor moet je soms wel de uitdaging durven aan te gaan om buiten de gebaande paden te kijken.

De Poolse Klassieker

Met de titel van 2022 behoort Legia weer tot de meeste succesvolle clubs van het land. Gezien de hegemonie in het afgelopen decennium kan het maar zo zijn dat de hoofdstedelingen de concurrentie op achterstand gaat zetten. Widzew Łódź is één van de grote aartsrivalen van Legia en deze pot wordt van oudsher dan ook gezien als dé Poolse Klassieker. Deze twee clubs blinken vooral uit op de tribunes. Ongekende passie en de meest prachtige sfeeracties zijn standaard. Beelden die steevast de wereld over gaan. Dit is meer dan 90 minuten heerlijke voetbalgekte.

Reisbeschrijving

Deze 4-daagse reis omvat:

  • Verblijf in een uitstekend 3-sterren hotel in hartje Warschau
  • In het geval van een éénpersoonsboeking geldt er een toeslag van € 75,-
  • Matchday: bezoeken van de intense Poolse Klassieker
  • Ga op ontdekkingstocht naar de boeiende voetbalcultuur van de Poolse hoofdstad
  • Ontdek zowel het oude als nieuwe Warschau, het bruisende nachtleven en de heerlijke Poolse keuken
  • Begeleiding door één van onze Away Days specialisten en onze lokale gastheer, supporter van Legia Warschau
Een bijzondere trip slechts beschikbaar voor een kleine groep liefhebbers. Boek jouw Away Days reis nu!

Away Days - The Old Firm
Away Days - The Old Firm
Away Days - Kopenhagen Derby
Away Days - Kopenhagen Derby
Away Days - Legia Warschau
Poolse Klassieker

Van oudsher is de Poolse Klassieker tussen Legia Warschau en Widzew Lodz één van de grootste wedstrijden in het Poolse voetbal. Met name in de jaren 80 en 90 vochten beide clubs op de prijzen waarin de rivaliteit groeide en groeide. Een pot met een waanzinnige sfeer.

Away Days - Legia Warschau
Legia Warschau

Legia Warschau behoort tot de grootste en meest succesvolle clubs van het land. Een strijd die het maximale vraagt op en naast het veld. De supporters zorgen steevast voor de meest fantastische sfeeracties die de wereld overgaan.

Away Days - Warschau
Het nieuwe 'oude' Warschau

De Poolse hoofdstad kreeg het in de Tweede Wereldoorlog zwaar te verduren. Maar de stad is herrezen zoals het daarvoor was met een modern tintje. Dynamisch, waar je terecht kan voor historie, cultuur, lekker eten en een prima uitgaansleven

Away Days - voetbalcultuur
Voetbalcultuur

Warschau is op het gebied van voetbal veel meer dan Legia. Voor de absolute liefhebber de uitdaging om de voetbalcultuur van de stad te gaan ontdekken.

previous arrow
next arrow

Ga je ook met ons mee?

Deel de gezamenlijke passie, verbreed je culturele horizon. De ultieme voetbalbeleving begint hier naar een onvergetelijke unieke ervaring. Voor supporters, door supporters.

Scroll naar boven
_A3A1027
Away Days Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, voetbalreizen, reisverslagen en aanbiedingen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets.