Lazio Roma v AS Roma

Als in de oudheid strijden de Romeinse grootmachten AS Roma en Lazio om de eer van de stad. Wie mag zich als beste vertegenwoordigen in Italië, wie kan zich meten met de topploegen als Juventus, Napoli en Milanese clubs. De trots van de hoofdstad staat op het spel. Iets wat de tifosi van beide clubs maar al te goed snappen. Ongekende passie op de tribunes, strijd om de mooiste sfeeracties. Dit is Derby della Capitale.

Rome

De Italiaanse hoofdstad is een waar openluchtmuseum. Centraal in de stad wandel je van het ene prachtige authentieke bouwwerk naar de volgende terwijl je geniet van het typische Italiaanse straatleven. En wie denkt dat Rome niet meer te bieden heeft dan de oudheid zal positief verrast worden. De stad is misschien wel de meest trendy en veelzijdige plek van het land. Naast een gevarieerd uitgaangsleven, blinkt Rome vooral uit op culinair vlak. Daag jezelf uit om buiten de gebaande paden te kijken en ook het andere Rome te ontdekken.

Derby della Capitale

De rivaliteit is ontstaan in de jaren 20 waar vanaf het begin de trots van de hoofdstedelingen kwam bovendrijven. De verschillen tussen de clubs kenmerken zich op sociaal en politiek vlak wat extra olie op het vuur betekent. Dit zorgt regelmatig voor vurige clashes, wat ervoor heeft gezorgd dat Derby della Capitale is uitgegroeid tot één van de grootste derby’s ter wereld. De Romeinse voetbalpassie zit diepgeworteld wat tot uiting komt op het veld, maar nog meer op de tribunes. Een waar spektakel in Stadio Olimpico, het Colosseum van deze tijd. Niet alleen Meer dan 50.000 bloedfanatieke thuissupporters zullen zich de longen uit het lijf schreeuwen, ook zo’n 15-18.000 uitsupporters zullen alles geven om hun ploeg naar de overwinning te schreeuwen.

Reisbeschrijving

Deze 3-daagse reis omvat:

  • Verblijf in een uitstekend 3-sterren hotel in centraal Rome
  • In het geval van een éénpersoonsboeking geldt er een toeslag van € 100,-
  • Matchday: bezoeken van de intense Derby della Capitale op de lange zijde van Stadio Olimpico
  • Begeleiding door één van onze Away Days specialisten
  • Het boek Derby Days van De Twaalfde Man is aanvullend te bestellen voor de speciale Away Days prijs van € 10,00 (excl. eventuele verzendkosten)
Een bijzondere trip slechts beschikbaar voor een kleine groep liefhebbers. Boek jouw Away Days reis nu!

Away Days - The Old Firm
Away Days - Kopenhagen Derby
Away Days - Kopenhagen Derby
Away Days - Derby della Capitale
Derby della Capitale

De strijd om Rome gaat om wie de Italiaanse hoofdstad in het land het beste vertegenwoordigd. Een ongekende rivaliteit gevormd vanuit culturele en politieke verschillen. Stadio Olimpico de arena voor een fantastische, sfeervolle derby clash

Away Days - Rome
Authentiek Rome

De oude Italiaanse hoofdstad is verrassend bruisend. Ondanks het eeuwenoude decor is Rome juist trendy en veelzijdig. De stad als opneluchtmuseum heeft hippe uitgaangsgelegenheden en een levendige, culinaire cultuur.

Away Days - Rome
Historie op loopafstand

Alle oude bezienswaardigheden binnen Rome zijn op loopafstand. Wandel van het Colosseum naar de Spaanse Trappen of het Vaticaan terwijl je het typische Italiaanse straatleven ervaart.

previous arrow
next arrow

Ga je ook met ons mee?

Deel de gezamenlijke passie, verbreed je culturele horizon. De ultieme voetbalbeleving begint hier naar een onvergetelijke unieke ervaring. Voor supporters, door supporters.

Scroll naar boven
_A3A1027
Away Days Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, voetbalreizen, reisverslagen en aanbiedingen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets.