Glentoran FC v Linfield FC

Als voetballiefhebber kan een bezoek aan The Oval niet ontbreken op je bucket list. Dit prachtige stadion is een historisch unicum in de huidige moderne voetbalwereld. De thuishaven van Glentoran FC ademt voetbal in al zijn details. Een hedendaagse tijdmachine die je terugbrengt naar vervlogen tijden net na de Tweede Wereldoorlog. Het verbaasd ons dan ook niet dat dit stadion op menig lijstje voorkomt van de mooiste stadions ter wereld. Kortom, een ideaal decor voor de clash tussen de Grote Twee uit Belfast, aartsrivalen Glentoran FC en Linfield FC. Rauwere voetbalcultuur ga je niet krijgen.

De Grote Twee

Het zijn de twee meest succesvolle clubs uit Noord-Ierland, Glentoran en Linfield. Daarnaast zijn het ook de twee clubs met de grootste aanhang van het land. Maar liefst 465 keer werd deze derby gespeeld, waarbij alleen de officiële wedstrijden worden geteld. De eerste ontmoeting tussen de twee werd gespeeld op 1 oktober 1887. Een geweldige rivaliteit met robuuste passie bij beide supportersgroepen.

Belfast

De Noord-Ierse hoofdstad is aan een opmars bezig. Naast de fascinerende turbulente geschiedenis rond The Troubles, de kleurrijke murals is de stad bijvoorbeeld ook de thuisbasis van de Titanic. Het beroemde schip werd hier gebouwd om nooit meer terug te keren. De stad heeft ook een levendig uitgaansleven met bijzondere kroegen en hippe bars. Authentieke pubs wissel je af met enerverende cocktailbars vaak voorzien van heerlijke live muziek.

Reisbeschrijving

Voorafgaand aan de wedstrijd krijg je een uitgebreide rondleiding door The Oval aan de hand van bevlogen medewerkers van de club. Al tientallen jaren zijn zij supporters van The Glens wat ze dolgraag met je delen. Wanneer je eenmaal alle unieke elementen van het stadion hebt ontdekt duik in je de passie van Belclasico.

De 3-daagse reis bestaat uit:

  • Wedstrijdkaart Glentoran FC v Linfield FC inclusief rondleiding door The Oval voorafgaand aan de wedstrijd
  • Twee overnachtingen in een 3-sterren hotel in hartje Belfast inclusief ontbijt
  • Black Cab Tour langs de Murals en Peace Wall van West-Belfast
  • Eénpersoonstoeslag bedraagt € 200,-
  • Begeleiding door één van onze Away Days specialisten
  • Extra nachten zijn bij te boeken, evenals aanvullende activiteiten. Vraag naar de mogelijkheden.
Away Days - The Old Firm
Away Days - Kopenhagen Derby
Away Days - Kopenhagen Derby
Away Days - Glentoran
The Big Two

Glentoran en Linfield zijn de twee grootste en succesvolste clubs van Noord-Ierland. Beide clubs hebben een zeer fanatieke aanhang wat zorgt voor een heerlijk ouderwets Brits sfeertje tijdens Derby Day.

Away Days - The Oval
The Oval Stadion

Standaard hoog geplaatst zo niet op nummer 1 mooiste stadions ter wereld. Zo zie je ze nog maar weinig. Het stadion binnen lopen is alsof je zo de jaren 50 in wandelt. Voor hoe lang dat nog kan is de vraag. Glentoran wil graag vernieuwen.

Away Days - Murals & Peace Wall
Murals & Peace Wall

Decennialange 'troubles' in Belfast tussen de Protestanten en Katholieken hebben zo hun sporen nagelaten. Door de gehele stad vind je diverse murals en in het westen de 'Peace Wall'. Een metershoge muur die beide groepen scheidt. Een indrukwekkende tour.

previous arrow
next arrow

Ga je ook met ons mee?

Deel de gezamenlijke passie, verbreed je culturele horizon. De ultieme voetbalbeleving begint hier naar een onvergetelijke unieke ervaring. Voor supporters, door supporters.

Scroll naar boven
_A3A1027
Away Days Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, voetbalreizen, reisverslagen en aanbiedingen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets.