FK Željezničar v FK Sarajevo

De Sarajevo derby behoort tot één van de meest vurige derby’s van Europa. De twee succesvolste clubs van Bosnië & Herzegovina houden zich al decennia lang in evenwicht. Een bijzondere rivaliteit met een turbulente geschiedenis. Maak je klaar voor een passievol, luidruchtig en vurig treffen die een onuitwisbare indruk zal achterlaten.

Sarajevo

Eén van de meest kleurrijke hoofdsteden van Europa. Verschillende invloeden en gebeurtenissen in de afgelopen eeuwen maken Sarajevo tot de bijzondere stad die het nu is. Van het authentieke vanuit het Ottomaanse rijk tot de littekens overgebleven uit jarenlange belegering van de stad tijdens de Joegoslavië oorlog. Een geschiedenis die ongetwijfeld diepe indruk zal maken. In alle opzichten een bestemming die positief zal verrassen.

Bijzondere rivaliteit

De rivaliteit bestond al voordat de clubs überhaupt tegen elkaar hadden gespeeld. Sterker nog, pas acht jaar later kon de eerste derby genoteerd worden. Aartsrivalen die enorm aan elkaar gewaagd zijn. Na 135 gespeelde derby’s houden ze elkaar nog steeds redelijk in evenwicht, de verschillen zijn minimaal. Het is ouderwets de club van het volk (FK Zeljeznicar) tegen de club van de elite (FK Sarajevo).

Reisbeschrijving

Deze 4-daagse reis omvat:

  • Verblijf in een 4-sterren hotel in hartje Sarajevo
  • In het geval van een éénpersoonsboeking geldt er een toeslag van € 110,-
  • Matchday: bezoeken van de Sarajevo Derby met de utltras van FK Zeljeznicar
  • City tour langs een aantal indrukwekkende, historische plekken van de stad
  • Diner in een typisch Bosnisch restaurant
  • Begeleiding door één van onze Away Days specialisten i.s.m. onze lokale gastheer, voormalig harde kern lid van Zeljeznicar
  • Het boek Derby Days van De Twaalfde Man is aanvullend te bestellen voor de speciale Away Days prijs van € 10,00 (excl. eventuele verzendkosten)
Een bijzondere trip slechts beschikbaar voor een kleine groep liefhebbers. Boek jouw Away Days reis nu!

Away Days - The Old Firm
Away Days - The Old Firm
Away Days - The Old Firm
Away Days - The Old Firm
Away Days - The Old Firm
Away Days - Sarajevo
Sarajevo Suprematie

Beleef vanuit eerste hand de derby sfeer. We worden vergezeld door een voormalig harde kern lid van Zeljo, die ons naast de geheimen van de stad ook de absolute derby spanning laat ervaren. De stad wordt gedurende het derby weekend letterlijk in tweeën gesplitst.

Away Days - Sarajevo
Tussen de Zeljo ultras

Sinds jaar en dag zijn we te gast bij FK Zeljeznicar, niet alleen bij de club maar ook zeker bij de ultras The Maniacs. Hun gastvrijheid is ongekend en laten je graag de Bosnische voetbalpassie ervaren zowel voor als tijdens de wedstrijd. Een uniekere ervaring krijg je nergens anders.

Away Days - Sarajevo 2
Jeruzalem van Europa

Sarajevo ligt temidden van de prachtige Dinarische Alpen. Een veelzijdige stad met een fascinerend hart. De rijke geschiedenis kleurt Sarajevo en maakt het tot één van de meest indrukwekkende bestemmingen in Europa.

Away Days - Sarajevo 3
Turbulente geschiedenis

Sarajevo lag ruim drie jaar onder vuur tijdens de burgeroorlog van de jaren 90. De effecten van die tijd zijn nog altijd zichtbaar. We verdiepen ons in die heftige periode en hoe dat het voetbal op de Balkan nog altijd beïnvloed. Een ervaring die diepe indruk zal achterlaten.

Away Days - Sarajevo 4
Genieten & Gezelligheid

Voormalig Joegoslavië staat bekend om het gegrilde vlees. Dampende barbeques en het lekkerste van het spit. Op de Balkan weten ze heel goed hoe je culinair moet genieten gecombineerd met gezelligheid. De lokale cuisine kan op deze reis dan ook niet ontbreken!

previous arrow
next arrow

Ga je ook met ons mee?

Deel de gezamenlijke passie, verbreed je culturele horizon. De ultieme voetbalbeleving begint hier naar een onvergetelijke unieke ervaring. Voor supporters, door supporters.

Scroll naar boven
_A3A1027
Away Days Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, voetbalreizen, reisverslagen en aanbiedingen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets.