Ferencvaros v Ujpest

Boedapest is een fantastisch voetbalbolwerk waar je als voetballiefhebber jezelf helemaal uit kan leven met als hoogtepunt de Boedapest Derby. De aartsrivalen maken er standaard een waar spektakel van. Beide clubs hebben een grote fanatieke aanhang die alles uit de kast halen. Prachtige sfeeracties, krankzinnige pyro shows en luid gezang zorgen voor de ultieme derby beleving. Maar de stad kent nog vele andere voetbalclubs en authentieke stadions. Het prachtige Boedapest is een simpelweg een must visit.

Boedapest

De stad behoort tot de mooiste van Europa en is opgedeeld in twee delen: Buda en Pest. Het levendige stadscentrum biedt overdag vele bezienswaardigheden en gezellige terrasjes, waar in de avond het bruisende nachtleven ontwaakt. Zeker de zogeheten “ruin bars” zijn het bezoeken meer dan waard. Pubs gevestigd in oude, vervallen gebouwen doorgaans zonder dak. Aan oude architectuur geen gebrek met het Parlementsgebouw aan de Donau als absolute parel. Dit gebouw behoort tot de mooiste ter wereld.

Boedapest Derby

Hoewel van oudsher Ferencvaros en MTK een heftige rivaliteit hebben, heeft Ujpest vanaf de jaren 30 langzaam maar zeker die positie overgenomen van MTK. Het groeiende succes van Ujpest maakte hen tot een geduchte tegenstander in het gevecht om de prijzen. De Boedapest Derby is inmiddels uitgegroeid tot een zeer explosieve met gepassioneerde supporters. De stadions zitten doorgaans helemaal vol met ongekende sfeer als resultaat. Een derby die qua sfeerbeleving niet onderdoet voor de grote derby’s van Europa. Sterker, zo langzaam maar zeker mag deze rivaliteit tot de top van Europa horen.

Reisbeschrijving

Deze 4-daagse reis omvat:

  • Verblijf in een uitstekend 3-sterren hotel in centraal Boedapest
  • In het geval van een éénpersoonsboeking geldt er een toeslag van € 125,-
  • Matchday: bezoeken van de intense Boedapest Derby
  • Duik in de veelzijdige voetbalcultuur en -geschiedenis
  • Ontdek de authentieke architectuur, het bruisende nachtleven en heerlijke Hongaarse keuken
  • Begeleiding door één van onze Away Days specialisten
  • Het boek Derby Days van De Twaalfde Man is aanvullend te bestellen voor de speciale Away Days prijs van € 10,00 (excl. eventuele verzendkosten)
Een bijzondere trip slechts beschikbaar voor een kleine groep liefhebbers. Boek jouw Away Days reis nu!

Away Days - The Old Firm
Away Days - Kopenhagen Derby
Away Days - Boedapest
Boedapest Derby

Een rivaliteit die zich heeft gevormd sinds de jaren 30 van de vorige eeuw. Qua sfeerbeleving behoort deze derby tot de top van Europa. De kers op de taart bij het bezoeken van Boedapest als voetbalbolwerk.

Away Days - Boedapest
Schilderachtig Boedapest

De hoofdstad van Hongarije is letterlijk een stad met twee gezichten: Boeda en Pest. Een schitterende, historische stad die naast veelzijdigheid ook een uitgebreide voetbalcultuur heeft te bieden.

previous arrow
next arrow

Ga je ook met ons mee?

Deel de gezamenlijke passie, verbreed je culturele horizon. De ultieme voetbalbeleving begint hier naar een onvergetelijke unieke ervaring. Voor supporters, door supporters.

Scroll naar boven
_A3A1027
Away Days Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, voetbalreizen, reisverslagen en aanbiedingen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets.