Rangers FC v Celtic FC

The Old Firm behoort tot één van de meest zwaar beladen derby’s ter wereld. Geloofsovertuiging ligt ten grondslag aan de rivaliteit tussen beide Schotse grootmachten. Een intense rivaliteit tot ver buiten de landsgrenzen gaat. Eentje die zelfs wordt gevoed vanuit de politiek en komt met regelmatig (gewelddadig) tot uiting buiten de stadions. Op voetbalcultureel gebied één van de meest fantastische derby’s om te bezoeken. Jij kan er bij zijn!

Glasgow

De Schotse stad lijkt op het eerste gezicht niet erg uitnodigend. Maar vergis je niet. Glasgow heeft meer te bieden dan je denkt. Zo is het een levendige studentenstad met een bruisend nachtleven. Diverse karakteristieke pubs, eigenzinnige muziekpodia en veelzijdige clubs. Wie zich wil storten in de geschiedenis en architecture zal zich prima vermaken. Voor degene die de drukte van de stad even achter zich wil laten. De schoonheid van de Schotse hooglanden ligt op slechts een uurtje met de trein.

The old firm – Een stad verdeeld

De eerste Old Firm werd gespeeld in 1891. Inmiddels zijn we ruim 400 edities verder. In het begin was er helemaal geen sprake van een rivaliteit. Sterker nog, de clubs werkten samen om inkomsten te genereren. Celtic was mede een goed doel voor kinderen zonder eten. De vriendschap verzuurde en maakte plaats voor de sektarische haat. Glasgow wordt verdeeld. Het ene deel groen-wit (Katholiek) en het andere deel blauw (Protestants). The Troubles(sinds de jaren 60 tot 1988) gingen regelmatig gepaard met geweld in Glasgow. Anno 2019 behoort de derby nog altijd tot de meest zwaar beladen ter wereld.

Reisbeschrijving

Deze 3-daagse reis omvat:

  • Verblijf in een 3 of 4-sterren hotel in centrum van Glasgow
  • Matchday: bezoeken van The Old Firm op Ibrox
  • Je wordt voorzien van de nodige tips en informatie voor de perfecte stedentrip
  • LET OP: reispakket is een vanafprijs o.b.v. beschikbaarheid bij diverse accommodaties. Definitieve bevestiging volgt 4 weken voor The Old Firm. Vanafprijs van € 350,- per persoon is voor een tweedaagse reis met 1 overnachting en een vanafprijs van € 499- per persoon voor een driedaagse reis met 2 overnachtingen
Pak deze unieke trip nu! Een must-visit voor iedere voetballiefhebber.

Away Days - The Old Firm
Away Days - The Old Firm
Away Days - The Old Firm
Ibrox Stadium

Je gaat naar de thuisbasis van Rangers, waar 51.000 ontzettend fanatieke Schotten hun club naar de overwinning schreeuwen. Het stadion wat al bestaat sinds 1899 is een absoluut monument.

Away Days - The Old Firm - slide 2
Kloppend hart van Schotland

In deze bruisende stad is voor iedereen wel wat te vinden. Vurig, vriendelijk, gastvrij en wild, Glasgow is een stad om van te houden. Duik het veelzijdige uitgaansleven in, ervaar de gezelligheid van George Square of bezoek het Scottish Football Museum in Hampden Park Stadium. Glasgow verveelt geen moment.

previous arrow
next arrow

Ga je ook met ons mee?

Deel de gezamenlijke passie, verbreed je culturele horizon. De ultieme voetbalbeleving begint hier naar een onvergetelijke unieke ervaring. Voor supporters, door supporters.

Scroll naar boven
_A3A1027
Away Days Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, voetbalreizen, reisverslagen en aanbiedingen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets.