Belgrado – Sarajevo – Boedapest

De ultieme voetbalreis voor de absolute liefhebber. Drie van Europa’s grootste voetbalderby’s in ruim één week tijd! We brengen je vanuit Sarajevo via Belgrado naar Boedapest met een absoluut toetje: het 100-jarig bestaan van FK Zeljeznicar. Voor liefhebbers van ongekende voetbalpassie is dit een once in your lifetime trip die je een leven lang zal bijblijven. En wie denkt dat het alleen bij een stadionbezoek blijft? Nee, wij brengen je daar waar anderen niet komen voor de meest authentieke beleving.

Voor deze reis zijn er twee mogelijkheden: de weekendtrip en de 11-daagse ultieme derby days voetbalreis. Dit kan je verwachten:

  • 17 september 2021: aankomst in Sarajevo
  • 18 september: FK Zeljeznicar v Velez Mostar inclusief viering 100-jarig bestaan FK Zeljeznicar
  • 19 september: road trip Belgrado en Belgrado Derby: Partizan v Rode Ster
  • 20 september: voor de weekendgangers eindigt hier de reis. Voor hen die de volledige 11-dagen gaan, is er een road trip terug naar Sarajevo
  • 22 september: Sarajevo Derby: FK Sarajevo v FK Zeljeznicar
  • 23 september: road trip naar Boedapest
  • 25 september: Boedapest Derby: Ferencvaros v Ujpest TE
  • Op andere dagen is er wellicht nog de mogelijkheid om andere wedstrijden te bezoeken.

De drie hoofdsteden: Sarajevo, Belgrado en Boedapest

Stuk voor stuk fantastische steden, rijk aan cultuur, bezienswaardigheden en om dingen te ondernemen. Steden waar je jezelf absoluut niet hoeft te vervelen. Het uitgaansleven is zeer betaalbaar en bruist enorm. Met name Belgrado en Boedapest staan bekend als fantastische uitgangssteden. Ook qua voetbalcultuur kom je niets tekort. Buiten de grote derby’s om is er voor de liefhebber meer dan voldoende te ontdekken aan stadions en andere wedstrijden. Droombestemmingen voor de liefhebber!

Zeljeznicar v Velez

FK Zeljeznicar is één van de topclubs in Bosnië, opgericht op 15 september 1921. De club van de spoorwegmedewerkers, maar nog belangrijker, een absolute volksclub die sociaal erg betrokken is met de samenleving. Away Days heeft warme band met deze voetbalclub en werkt dan ook nauw met ze samen. Dat zorgt ervoor dat wij de unieke mogelijkheid krijgen om bij de viering van het 100-jarig bestaan aanwezig te kunnen zijn. En jij dus ook! Er wordt gespeeld tegen Velez Mostar, met wie “Zeljo” een vriendschappelijke rivaliteit heeft en doorgaans voor uitstekende uitsupport zorgt. Dat is de absolute kers op de taart en komt alleen maar ten goede aan de sfeer. Er is een garantie dat er flink uitgepakt zal worden.

Derby Days

Eigenlijk behoeven de drie derby’s geen uitleg. Deze behoren steevast tot de top 10 meest intense voetbalderby’s binnen Europa. De beelden gaan standaard de hele wereld over. Ongekende passie, grote pyro shows en prachtige sfeeracties. Beter ga je het niet krijgen binnen Europa. Dit zijn de fanatiekelingen die leven voor het voetbal, voor hun club.

Reisbeschrijving

De 4-daagse reis omvat:

 • Verblijf in een 4-sterren hotel centraal in Sarajevo en Belgrado
 • Prijs is € 315,- per persoon. In het geval van een éénpersoonsboeking geldt er een toeslag van € 85,-
 • Matchday: bezoeken van FK Zeljeznicar v Velez en de Eternal Derby of Serbia
 • Road trip tussen Sarajevo en Belgrado
 • Diner in een typisch Bosnisch restaurant
 • City tour Sarajevo
 • Begeleiding door één van onze Away Days specialisten i.s.m. onze lokale gastheren, de een lid van Manijaci (harde kern Zeljeznicar) en de ander is lid van Grobari (harde kern Partizan)

De 11-daagse reis omvat:

 • Alle aspecten van de 4-daagse reis aangevuld met onderstaande
 • Extra verblijf in 4-sterren hotel in Sarajevo en 3-sterren hotel in Boedapest centraal gelegen
 • Prijs is € 775,- per persoon. In het geval van een éénpersoonsboeking geldt er een toeslag van € 300,-
 • Matchday: bezoeken van in totaal 4 wedstrijden, waarvan 3 Derby Days
 • Road trip terug naar Sarajevo en road trip naar Boedapest
 • Begeleiding door één van onze Away Days specialisten i.s.m. onze lokale gastheren, de een lid van Manijaci (harde kern Zeljeznicar) en de ander is lid van Grobari (harde kern Partizan)
 • Het boek Derby Days van De Twaalfde Man is aanvullend te bestellen voor de speciale Away Days prijs van € 10,00 (excl. eventuele verzendkosten)
 • LET OP: Reisdata zijn onder voorbehoud. Away Days Voetbalreizen is in afwachting van de toestemming om naar Servië te reizen en het toelaten van publiek bij voetbalwedstrijden op de bestemming. Wij raden aan nog géén vliegtickets te boeken voor zover dat mogelijk is.

Een bijzondere trip slechts beschikbaar voor een kleine groep liefhebbers. Boek jouw Away Days reis nu!

Away Days - The Old Firm
Away Days - The Old Firm
Away Days - The Old Firm
Away Days - The Old Firm
Away Days - Sarajevo - Sarajevo Derby
Ultiem Sarajevo

Allereerst het 100-jarig bestaan van FK Zeljeznicar dat grootst gevierd zal worden. Jij bent er bij en zal er onderdeel van uitmaken! Alsof dat nog niet genoeg is, enkele dagen later de Sarajevo Derby vanuit het uitvak tussen de ultras.

Away Days - Belgrado
Derby der Europese Derby's

De eeuwige rivaliteit tussen Partizan en Rode Ster houdt de stad dagenlang in zijn greep. Je beleeft deze clash vanuit eerste hand. Een Grobari lid (harde kern Partizan) laat ons zien en voelen wat deze eindeloze strijd betekent voor de locals.

Away Days - Boedapest
Derby van Boedapest

De Boedapest is de afgelopen jaren enorm in aanzien gegroeid en heeft zich steevast in de top van de Europese voetbalderby's. De prachtigste sfeeracties en krankzinnige pyro shows zijn meer regel dan uitzondering!

Away Days - Belgrado 4
Genieten & Gezelligheid

Buiten de voetbalstadions ook genoeg te doen en te beleven. Heerlijk genieten van de lokale keukens, duiken in de historie en cultuur van de bestemmingen te samen met onze lokale gastheren. En wie zelf op ontdekking wil gaan, krijgt daar alle ruimte voor!

previous arrow
next arrow

Ga je ook met ons mee?

Deel de gezamenlijke passie, verbreed je culturele horizon. De ultieme voetbalbeleving begint hier naar een onvergetelijke unieke ervaring. Voor supporters, door supporters.

Scroll naar top