Celtic FC v Rangers FC

The Old Firm behoort tot één van de meest zwaar beladen derby’s ter wereld. Geloofsovertuiging ligt ten grondslag aan de rivaliteit tussen beide Schotse grootmachten. Een intense rivaliteit tot ver buiten de landsgrenzen gaat. Eentje die zelfs wordt gevoed vanuit de politiek en komt met regelmatig (gewelddadig) tot uiting buiten de stadions. Op voetbalcultureel gebied één van de meest fantastische derby’s om te bezoeken. Wij zijn er bij!

Glasgow

De Schotse stad lijkt op het eerste gezicht niet erg uitnodigend. Maar vergis je niet. Glasgow heeft meer te bieden dan je denkt. Zo is het een levendige studentenstad met een bruisend nachtleven. Diverse karakteristieke pubs, eigenzinnige muziekpodia en veelzijdige clubs. Wie zich wil storten in de geschiedenis en architecture zal zich prima vermaken. Voor degene die de drukte van de stad even achter zich wil laten. De schoonheid van de Schotse hooglanden ligt op slechts een uurtje met de trein.

The old firm – Een stad verdeeld

De eerste Old Firm werd gespeeld in 1891. Inmiddels zijn we ruim 400 edities verder. In het begin was er helemaal geen sprake van een rivaliteit. Sterker nog, de clubs werkten samen om inkomsten te genereren. Celtic was mede een goed doel voor kinderen zonder eten. De vriendschap verzuurde en maakte plaats voor de sektarische haat. Glasgow wordt verdeeld. Het ene deel groen-wit (Katholiek) en het andere deel blauw (Protestants). The Troubles(sinds de jaren 60 tot 1988) gingen regelmatig gepaard met geweld in Glasgow. Anno 2019 behoort de derby nog altijd tot de meest zwaar beladen ter wereld.

Reisbeschrijving

Deze 3-daagse reis omvat:

 • Verblijf in een 3-sterren hotel in centrum van Glasgow
 • In het geval van een éénpersoonsboeking geldt er een toeslag van € 100,-
 • Matchday: bezoeken van The Old Firm
 • Bezoek aan één van de meest bijzondere Celtic pubs van de stad
 • Achtergronden en supportersbeleving rond The Old Firm vanuit onze lokale host, één van de oprichters van Green Brigade (ultras van Celtic)
 • Begeleiding door een Away Days reisspecialist
 • Het boek Derby Days van De Twaalfde Man is aanvullend te bestellen voor de speciale Away Days prijs van € 12,50 (excl. eventuele verzendkosten)
 • Een Celtic Park Stadion Tour is optioneel bij te boeken. Voor prijzen en informatie neem contact met ons op
Een bijzondere trip slechts beschikbaar voor een kleine groep liefhebbers. Boek jouw Away Days reis nu!

Het Paradijs

Je gaat naar Paradise, letterlijk! 60.000 enorm fanatieke Schotten die niets anders verwachten dan winst tegen de rivaal. Echter beperkt de derby beleving zich niet alleen tot het stadion. Uit eerste hand zal je kennismaken met de lading van The Old Firm.

Kloppend hart van Schotland

In deze bruisende stad is voor iedereen wel wat te vinden. Vurig, vriendelijk, gastvrij en wild, Glasgow is een stad om van te houden. Duik het veelzijdige uitgaansleven in, ervaar de gezelligheid van George Square of bezoek het Scottish Football Museum in Hampden Park Stadium. Glasgow verveelt geen moment.

Live muziek in een voetbalmuseum

Om de ultieme derby sfeer te ervaren bezoeken we één van Celtic's meest bijzondere kroegen. Een karakteristieke pub en voetbalmuseum in één. Onder begeleiding van live muziek geniet je van alle prachtige authentieke voetbalshirts, sjaals en posters. De plek waar ooit de ultras van Celtic, Green Brigade, zijn oorsprong vond.

previous arrow
next arrow
Slider

Away Days Voetbalreizen levert maatwerk voor een zorgeloze trip, echter begrijpt dat een mate van flexibiliteit extra reiscomfort kan bieden.

 • De wedstrijdkaart en aanvullende activiteiten genoemd in de reisbeschrijving zijn inclusief. Indien activiteiten niet inclusief zijn, staan deze aangegeven als optioneel. Je hebt de vrije keus wel of niet deel te nemen aan deze activiteit.
 • Hotelovernachtingen zijn inclusief voor de aangeboden reis. Verblijf is inclusief ontbijt. De details vind je in de reisbeschrijving. Extra nachten bijboeken voor een langer verblijf is uiteraard mogelijk. Dit mag ook een andere verblijfslocatie zijn. Laat ons je wensen weten en wij organiseren de mogelijkheden in overleg met je.
 • In het geval van een éénpersoonsboeking is standaard een éénpersoonstoeslag van toepassing. De hoogte van deze toeslag staat in de reisbeschrijving.
 • Toeristenbelasting is standaard inclusief. Mocht dit onverhoopt niet het geval zijn waarbij het hotel dit tijdens het uitchecken in rekening brengt, kan je deze kosten met een geldige factuur als bewijs terugvorderen bij Away Days Voetbalreizen.
 • Begeleiding door een Away Days Voetbalreizen specialist is inclusief, veelal aangevuld met begeleiding door een local.
 • Indien aanvullende zaken zoals luchthaventransfers, lokaal vervoer e.g. bij de prijs zijn inbegrepen staat dit vermeldt in de reisbeschrijving.
 • Onze reizen zijn exclusief vlucht! Wij willen reizigers de mogelijkheid bieden zelf een luchthaven en vlucht uit te kiezen. Uiteraard kan Away Days Voetbalreizen ook hierin ontzorgen. Maak je wensen kenbaar en wij onderzoeken de mogelijkheden op basis van actuele beschikbaarheid en prijzen. Goedkoop vliegen kan!
 • Tip: koop geen vliegtickets via algemene aanbieders, maar bij de luchtvaartmaatschappij zelf. Dit voorkomt onnodige verrassingen of extra kosten. Je vliegopties vergroten? Kijk naast de Nederlandse luchthavens ook naar de mogelijkheden vanaf Brussel, Keulen of Düsseldorf.
 • Als je een vlucht boekt bij een budget airliner, check dan vooraf hoeveel handbagage toegestaan is. Niet elke luchtvaartmaatschappij hanteert dezelfde afmetingen en gewicht voor handbagage.
 • Overweeg een annuleringsverzekering op je vliegticket. Vliegtickets zijn niet standaard meeverzekert in je reguliere annuleringsverzekering.
 • Wedstrijdkaarten zijn altijd gegarandeerd, ook als een wedstrijd wordt verplaatst. Wijzigingen in het speelschema kunnen ervoor zorgen dat de wedstrijd buiten je reisperiode valt. Wij gaan dan samen met jou in overleg om je reis aan te passen om toch de wedstrijd te bezoeken. Deze regeling is alleen van toepassing voordat je op reis gaat.
 • Een reis- en annuleringsverzekering zijn niet inbegrepen. Check ook vooraf wat de exacte dekking van je verzekering is, zeker in het geval van bijvoorbeeld camera apparatuur
 • Controleer je zorgverzekering op dekking in het buitenland
 • Op al onze reizen zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.
 • Minimaal een aanbetaling van € 50,- per persoon is vereist bij het boeken of reserveren van een voetbalreis. Pas na ontvangst van de betaling is je boeking of reservering compleet. Indien er meer boekingen/reserveringen zijn dan het aantal plaatsen beschikbaar op de voetbalreis, is de volgorde van ontvangen boekingen/reserveringen leidend. De overige boekingen/reserveringen schuiven automatisch door naar de volgende voetbalreis naar de betreffende bestemming.

Ga je ook met ons mee?

Deel de gezamenlijke passie, verbreed je culturele horizon. De ultieme voetbalbeleving begint hier naar een onvergetelijke unieke ervaring. Voor supporters, door supporters.

Scroll naar top