Sampdoria v Genoa

In Genoa is de Italiaanse trots misschien wel het grootst. Als supporters van Sampdoria of Genoa telt eigenlijk maar één ding: winst in de stadsderby. Dat is velen malen belangrijker dan Europees voetbal of het spelen om de prijzen. Dat fanatisme komt tot uiting in een ongekend passievolle voetbalderby die je minstens éénmaal bezocht moet hebben: Derby della Lanterna!

Genua

De havenstad behoort tot één van de meest verrassende bestemmingen van Italië. La Superba (De Hoogmoedige), zoals Genua ook wel genoemd wordt, is een levendige stad, met een historisch centrum vol smalle, oude straatjes. Authentiek, rauw en daarmee het perfecte decor voor de strijd om de beroemde Vuurtoren ‘De Lantaarn’.

Derby della Lanterna

Ruud Gullit benoemde de rivaliteit al eens heel treffend: “In de wedstrijd wordt gevochten om de eer van de stad. Het team dat wint, kan in één klap zijn seizoen goedmaken.” Waar men in Milaan bijvoorbeeld het spelen om de prijzen veel belangrijker vindt, gaat het in Genua om wie de baas van de stad is. En die strijd wordt zeker niet alleen op het veld beslecht, maar misschien nog wel meer op de tribunes. De supportersclubs sparen het hele seizoen om tijdens de derby ongelooflijk uit te pakken.

In rivaliteit, ongekend in zijn soort. Uniek volgens de Italianen die deze derby steevast uitroepen tot favoriet boven die van Rome en Milaan.

Reisbeschrijving

Deze 3-daagse reis omvat:

  • Verblijf minimaal in een 3-sterren hotel in Genua
  • In het geval van een éénpersoonsboeking geldt er een toeslag van € 100,-
  • Matchday: bezoeken van Derby della Lanterna
  • Stadiontour met gids in Stadio Luigi Ferraris
  • Begeleiding door één van onze Away Days specialisten
  • Het boek Derby Days van De Twaalfde Man is aanvullend te bestellen voor de speciale Away Days prijs van € 10,00 (excl. eventuele verzendkosten)
Een bijzondere trip slechts beschikbaar voor een kleine groep liefhebbers. Boek jouw Away Days reis nu!

Away Days - The Old Firm
Away Days - Kopenhagen Derby
Away Days - Derby Della Lanterna
Derby della Lanterna

De strijd om de Vuurtoren is belangrijker dan welke prijs dan ook. De overwinning tegen de rivaal uit eigen stad kan een heel seizoen goedmaken. De Genoa Derby is uniek, authentiek en rauw waarbij alles uit de kast wordt gehaald om de rivaal af te troeven, zowel op het veld als op de tribune.

Away Days - Genoa
Authentiek en rauw Genoa

Genoa oogt als een rauwe havenstad, maar schijn bedriegt. Deze authentieke stad heeft ongelooflijk veel te bieden en staat bekend als een positief verrassende bestemming. Laat je uitdagen en ontdek de schoonheid van Genoa.

previous arrow
next arrow

Ga je ook met ons mee?

Deel de gezamenlijke passie, verbreed je culturele horizon. De ultieme voetbalbeleving begint hier naar een onvergetelijke unieke ervaring. Voor supporters, door supporters.

Scroll naar top
_A3A1027
Away Days Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, voetbalreizen, reisverslagen en aanbiedingen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets.