CSKA v Spartak

Moskou domineert het Russische voetbal. De laatste jaren strijden de Spartak, CSKA en Lokomotiv steevast mee om de prijzen. De enige die de hegemonie van de hoofdstad aan kan is Zenith uit Sint Petersburg. De rivaliteit tussen de grootmachten wordt niet alleen uitgevochten op het veld, maar ook op massale wijze op de tribunes. Prachtige, grootschalige sfeeracties zijn eerder regel dan uitzondering. De Russische clubliefde uit zich in ongekende passie.

Moskou

Het hart van Rusland telt maar liefst 10 miljoen inwoners en is daarmee een wereldstad van formaat. Op voetbalgebied hoef je jezelf niet te vervelen, maar buiten de stadions al helemaal niet. Moskou heeft een centrum wat bruist, waar ontzettend veel valt te zien. Uiteraard het beroemde Rode Plein, maar wist je dat ook de metrostations stuk voor stuk een bijzondere bezienswaardigheid zijn? Ondergronds reizen doen de Russen in ieder geval in stijl.

Strijd om de stad

De oudste rivaliteit is er tussen Spartak en Dinamo. Helaas heeft laatstgenoemde het jaren moeilijk gehad. Aartsrivalen Spartak en CSKA zijn lange tijd de clubs geweest die de dienst uit maakten, wat een heftige rivaliteit heeft opgeleverd die zelfs tot over de grens gaat. Lokomotiv is zich echter de laatste twee decennia steeds meer in de top gaan nestelen wat tot bekerwinst in 2017 en de titel in 2018 leidde. Afgelopen seizoen wist ook Dinamo zich weer bovenin te melden, eindigde zelfs een plek boven Spartak. De strijd gaat nu tussen de grote vier! Moskou is daarmee één van de meest dynamische voetbalsteden van Europa, een walhalla voor de liefhebber.

Reisbeschrijving

Deze 5-daagse reis omvat:

 • Verblijf in een 4-sterren hotel in hartje Moskou
 • In het geval van een éénpersoonsboeking geldt er een toeslag van € 100,-
 • Matchday: bezoeken van de Moskou Derby
 • Ontdek wereldstad Moskou in al haar schoonheid en veelzijdigheid, waaronder een aantal iconisch plekken
 • Begeleiding door één van onze Away Days specialisten
 • Stadiontour bij de thuisspelende ploeg
 • Het proeven van de Russische keuken
 • Ontdek het nachtleven van Moskou
 • Let op: voor het bezoeken van Rusland geldt een visumplicht. Deze kost minimaal € 75,- per persoon. Away Days Voetbalreizen kan je helpen met het verkrijgen van dit visum
 • Het boek Derby Days van De Twaalfde Man is aanvullend te bestellen voor de speciale Away Days prijs van € 12,50 (excl. eventuele verzendkosten)
Een bijzondere trip slechts beschikbaar voor een kleine groep liefhebbers. Boek jouw Away Days reis nu!

Moskou Derby

De clash tussen CSKA en Spartak is uitgegroeid tot Russisch grootste voetbalrivaliteit. De clubs uit de hoofdstad strijden steevast mee om de prijzen, waarbij de onderlinge duels garant staan voor spektakel!

Wereldstad Moskou

De hoofdstad van Rusland moet je een keer bezocht hebben. Deze wereldstad met allure heeft naast alle iconische bouwwerken zo veel te bieden. Je kijkt dag na dag je ogen uit.

Ontdek de lokale cultuur

Ondanks de omvang van Moskou is ook in de stad het typische Rusland te vinden. Bezoek bijvoorbeeld één van de karakteristieke markten waar je naast de dampende barbecues lokale producten kan vinden.

previous arrow
next arrow
Slider

Away Days Voetbalreizen levert maatwerk voor een zorgeloze trip, echter begrijpt dat een mate van flexibiliteit extra reiscomfort kan bieden.

 • De wedstrijdkaart en aanvullende activiteiten genoemd in de reisbeschrijving zijn inclusief. Indien activiteiten niet inclusief zijn, staan deze aangegeven als optioneel. Je hebt de vrije keus wel of niet deel te nemen aan deze activiteit.
 • Hotelovernachtingen zijn inclusief voor de aangeboden reis. Verblijf is inclusief ontbijt. De details vind je in de reisbeschrijving. Extra nachten bijboeken voor een langer verblijf is uiteraard mogelijk. Dit mag ook een andere verblijfslocatie zijn. Laat ons je wensen weten en wij organiseren de mogelijkheden in overleg met je.
 • In het geval van een éénpersoonsboeking is standaard een éénpersoonstoeslag van toepassing. De hoogte van deze toeslag staat in de reisbeschrijving.
 • Toeristenbelasting is standaard inclusief. Mocht dit onverhoopt niet het geval zijn waarbij het hotel dit tijdens het uitchecken in rekening brengt, kan je deze kosten met een geldige factuur als bewijs terugvorderen bij Away Days Voetbalreizen.
 • Begeleiding door een Away Days Voetbalreizen specialist is inclusief, veelal aangevuld met begeleiding door een local.
 • Indien aanvullende zaken zoals luchthaventransfers, lokaal vervoer e.g. bij de prijs zijn inbegrepen staat dit vermeldt in de reisbeschrijving.
 • Onze reizen zijn exclusief vlucht! Wij willen reizigers de mogelijkheid bieden zelf een luchthaven en vlucht uit te kiezen. Uiteraard kan Away Days Voetbalreizen ook hierin ontzorgen. Maak je wensen kenbaar en wij onderzoeken de mogelijkheden op basis van actuele beschikbaarheid en prijzen. Goedkoop vliegen kan!
 • Tip: koop geen vliegtickets via algemene aanbieders, maar bij de luchtvaartmaatschappij zelf. Dit voorkomt onnodige verrassingen of extra kosten. Je vliegopties vergroten? Kijk naast de Nederlandse luchthavens ook naar de mogelijkheden vanaf Brussel, Keulen of Düsseldorf.
 • Als je een vlucht boekt bij een budget airliner, check dan vooraf hoeveel handbagage toegestaan is. Niet elke luchtvaartmaatschappij hanteert dezelfde afmetingen en gewicht voor handbagage.
 • Overweeg een annuleringsverzekering op je vliegticket. Vliegtickets zijn niet standaard meeverzekert in je reguliere annuleringsverzekering.
 • Wedstrijdkaarten zijn altijd gegarandeerd, ook als een wedstrijd wordt verplaatst. Wijzigingen in het speelschema kunnen ervoor zorgen dat de wedstrijd buiten je reisperiode valt. Wij gaan dan samen met jou in overleg om je reis aan te passen om toch de wedstrijd te bezoeken. Deze regeling is alleen van toepassing voordat je op reis gaat.
 • Een reis- en annuleringsverzekering zijn niet inbegrepen. Check ook vooraf wat de exacte dekking van je verzekering is, zeker in het geval van bijvoorbeeld camera apparatuur
 • Controleer je zorgverzekering op dekking in het buitenland
 • Op al onze reizen zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.
 • Minimaal een aanbetaling van € 50,- per persoon is vereist bij het boeken of reserveren van een voetbalreis. Pas na ontvangst van de betaling is je boeking of reservering compleet. Indien er meer boekingen/reserveringen zijn dan het aantal plaatsen beschikbaar op de voetbalreis, is de volgorde van ontvangen boekingen/reserveringen leidend. De overige boekingen/reserveringen schuiven automatisch door naar de volgende voetbalreis naar de betreffende bestemming.

Ga je ook met ons mee?

Deel de gezamenlijke passie, verbreed je culturele horizon. De ultieme voetbalbeleving begint hier naar een onvergetelijke unieke ervaring. Voor supporters, door supporters.

Scroll naar top