CSKA v Spartak

Moskou domineert het Russische voetbal. De laatste jaren strijden de Spartak, CSKA en Lokomotiv steevast mee om de prijzen. De enige die de hegemonie van de hoofdstad aan kan is Zenith uit Sint Petersburg. De rivaliteit tussen de grootmachten wordt niet alleen uitgevochten op het veld, maar ook op massale wijze op de tribunes. Prachtige, grootschalige sfeeracties zijn eerder regel dan uitzondering. De Russische clubliefde uit zich in ongekende passie.

Moskou

Het hart van Rusland telt maar liefst 10 miljoen inwoners en is daarmee een wereldstad van formaat. Op voetbalgebied hoef je jezelf niet te vervelen, maar buiten de stadions al helemaal niet. Moskou heeft een centrum wat bruist, waar ontzettend veel valt te zien. Uiteraard het beroemde Rode Plein, maar wist je dat ook de metrostations stuk voor stuk een bijzondere bezienswaardigheid zijn? Ondergronds reizen doen de Russen in ieder geval in stijl.

Strijd om de stad

De oudste rivaliteit is er tussen Spartak en Dinamo. Helaas heeft laatstgenoemde het jaren moeilijk gehad. Aartsrivalen Spartak en CSKA zijn lange tijd de clubs geweest die de dienst uit maakten, wat een heftige rivaliteit heeft opgeleverd die zelfs tot over de grens gaat. Lokomotiv is zich echter de laatste twee decennia steeds meer in de top gaan nestelen wat tot bekerwinst in 2017 en de titel in 2018 leidde. Afgelopen seizoen wist ook Dinamo zich weer bovenin te melden, eindigde zelfs een plek boven Spartak. De strijd gaat nu tussen de grote vier! Moskou is daarmee één van de meest dynamische voetbalsteden van Europa, een walhalla voor de liefhebber.

Reisbeschrijving

Deze 5-daagse reis omvat:

  • Verblijf in een 4-sterren hotel in hartje Moskou
  • In het geval van een éénpersoonsboeking geldt er een toeslag van € 100,-
  • Matchday: bezoeken van de Moskou Derby
  • Ontdek wereldstad Moskou in al haar schoonheid en veelzijdigheid, waaronder een aantal iconisch plekken
  • Begeleiding door één van onze Away Days specialisten
  • Stadiontour bij de thuisspelende ploeg
  • Het proeven van de Russische keuken
  • Ontdek het nachtleven van Moskou
  • Let op: voor het bezoeken van Rusland geldt een visumplicht. Deze kost minimaal € 75,- per persoon. Away Days Voetbalreizen kan je helpen met het verkrijgen van dit visum. Door de oorlog meet Oekraïne staatloze reis voorlopig op hold. Wanneer reizen naar Moskou weer veilig is, zal de reis weer op de agenda komen,
  • Het boek Derby Days van De Twaalfde Man is aanvullend te bestellen voor de speciale Away Days prijs van € 10,00 (excl. eventuele verzendkosten)
Een bijzondere trip slechts beschikbaar voor een kleine groep liefhebbers. Boek jouw Away Days reis nu!

Away Days - The Old Firm
Away Days - Kopenhagen Derby
Away Days - Kopenhagen Derby
Away Days - Moskou Derby
Moskou Derby

De clash tussen CSKA en Spartak is uitgegroeid tot Russisch grootste voetbalrivaliteit. De clubs uit de hoofdstad strijden steevast mee om de prijzen, waarbij de onderlinge duels garant staan voor spektakel!

Away Days - Moskou
Wereldstad Moskou

De hoofdstad van Rusland moet je een keer bezocht hebben. Deze wereldstad met allure heeft naast alle iconische bouwwerken zo veel te bieden. Je kijkt dag na dag je ogen uit.

Away Days - Moskou
Ontdek de lokale cultuur

Ondanks de omvang van Moskou is ook in de stad het typische Rusland te vinden. Bezoek bijvoorbeeld één van de karakteristieke markten waar je naast de dampende barbecues lokale producten kan vinden.

previous arrow
next arrow

Ga je ook met ons mee?

Deel de gezamenlijke passie, verbreed je culturele horizon. De ultieme voetbalbeleving begint hier naar een onvergetelijke unieke ervaring. Voor supporters, door supporters.

Scroll naar top
_A3A1027
Away Days Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, voetbalreizen, reisverslagen en aanbiedingen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets.