Legia Warschau v Lech Poznan

De fanatieke aanhang van Legia Warschau staan bekend om hun fantastische sfeeracties. Elk seizoen gaan deze meerdere keren de wereld over. Zij behoren tot de absolute top en leggen de lat hoog. Rivaal Lech Poznan doet daar weinig voor onder. Kortom, de Poolse Klassieker is een garantie voor spektakel. De twee grootste, deels ook meest succesvolle clubs van het land strijden met elkaar op alle fronten, zowel op als naast het veld. Afgelopen seizoen bedroeg het verschil slechts 3 punten en gingen de hoofdstedelingen er met de titel vandoor. Wij kijken uit naar komend seizoen! Ga je mee?

Warschau

De stad van de Feniks, zo wordt de Poolse hoofdstad genoemd. Verwoest in meerdere oorlogen, maar steevast uit de eigen as herrezen. Tegenwoordig is Warschau hip, trendy, bijzonder, culinair en cultureel met twee gezichten. De oude binnenstad met ziel is na de Tweede Wereldoorlog herbouwt aan de hand van de foto’s. Daarnaast een modern karakter, fashionable zoals de New York Times het noemde. Want wat vooral ook aan te raden is, is de Poolse keuken. Geniet van de veelzijdigheid aan lekker eten in trendy restaurants. Maar daarvoor moet je soms wel de uitdaging durven aan te gaan om buiten de gebaande paden te kijken.

De Poolse Klassieker

Met de titel van afgelopen seizoen behoort Legia weer tot de meeste succesvolle clubs van het land. Gezien de hegemonie in het afgelopen decennium kan het maar zo zijn dat de hoofdstedelingen de concurrentie op achterstand gaat zetten. Vooral Lech Poznan is de club die weerstand biedt, maar zij pakten in 2015 voor het laatst de titel. Maar de twee grootste clubs blinken vooral uit op de tribunes. Ongekende passie en de meest prachtige sfeeracties zijn standaard. Beelden die steevast de wereld over gaan. Dit is meer dan 90 minuten heerlijke voetbalgekte.

Reisbeschrijving

Away Days draagt te allen tijde de zorg dat onze reizen op een veilige en verantwoorde manier kunnen plaatsvinden met inachtneming van alle (overheids)richtlijnen, inclusief vervoer en verblijf. Wij zullen er dan ook op toezien dat reizigers deze richtlijnen en maatregelen (op)volgen voor een zorgeloze voetbalreis.

Deze 4-daagse reis omvat:

  • Verblijf in een 3-sterren hotel in hartje Warschau
  • In het geval van een éénpersoonsboeking geldt er een toeslag van € 75,-
  • Matchday: bezoeken van de Poolse Klassieker
  • Ga op ontdekkingstocht naar de voetbalcultuur van de Poolse hoofdstad
  • Ontdek zowel het oude als nieuwe Warschau, het bruisende nachtleven en de eerlijke Poolse keuken
  • Begeleiding door één van onze Away Days specialisten en onze lokale gastheer, supporter van Legia Warschau
  • Het boek Derby Days van De Twaalfde Man is aanvullend te bestellen voor de speciale Away Days prijs van € 10,00 (excl. eventuele verzendkosten)
Een bijzondere trip slechts beschikbaar voor een kleine groep liefhebbers. Boek jouw Away Days reis nu!

Away Days - The Old Firm
Away Days - Kopenhagen Derby
Away Days - Kopenhagen Derby
Away Days - Derby della Capitale
De Poolse Klassieker

Legia Warschau en Lech Poznan zijn de grootste en meest succesvolle clubs van het land. Een strijd die het maximale vraagt op en naast het veld. De supportersgroepen zorgen steevast voor de meest fantastische sfeeracties die de wereld overgaan.

Away Days - Rome
Het nieuwe 'oude' Warschau

De Poolse hoofdstad kreeg het in de Tweede Wereldoorlog zwaar te verduren. Maar de stad is herrezen zoals het daarvoor was met een modern tintje. Dynamisch, waar je terecht kan voor historie, cultuur, lekker eten en een prima uitgaansleven

Away Days - Rome
Voetbalcultuur

Warschau is op het gebied van voetbal veel meer dan Legia. Voor de absolute liefhebber de uitdaging om de voetbalcultuur van de stad te gaan ontdekken.

previous arrow
next arrow

Ga je ook met ons mee?

Deel de gezamenlijke passie, verbreed je culturele horizon. De ultieme voetbalbeleving begint hier naar een onvergetelijke unieke ervaring. Voor supporters, door supporters.

Scroll naar top
_A3A1027
Away Days Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, voetbalreizen, reisverslagen en aanbiedingen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets.