Legia Warschau v Lech Poznan

De fanatieke aanhang van Legia Warschau staan bekend om hun fantastische sfeeracties. Elk seizoen gaan deze meerdere keren de wereld over. Zij behoren tot de absolute top en leggen de lat hoog. Rivaal Lech Poznan doet daar weinig voor onder. Kortom, de Poolse Klassieker is een garantie voor spektakel. De twee grootste, deels ook meest succesvolle clubs van het land strijden met elkaar op alle fronten, zowel op als naast het veld. Afgelopen seizoen bedroeg het verschil slechts 3 punten en gingen de hoofdstedelingen er met de titel vandoor. Wij kijken uit naar komend seizoen! Ga je mee?

Warschau

De stad van de Feniks, zo wordt de Poolse hoofdstad genoemd. Verwoest in meerdere oorlogen, maar steevast uit de eigen as herrezen. Tegenwoordig is Warschau hip, trendy, bijzonder, culinair en cultureel met twee gezichten. De oude binnenstad met ziel is na de Tweede Wereldoorlog herbouwt aan de hand van de foto’s. Daarnaast een modern karakter, fashionable zoals de New York Times het noemde. Want wat vooral ook aan te raden is, is de Poolse keuken. Geniet van de veelzijdigheid aan lekker eten in trendy restaurants. Maar daarvoor moet je soms wel de uitdaging durven aan te gaan om buiten de gebaande paden te kijken.

De Poolse Klassieker

Met de titel van afgelopen seizoen behoort Legia weer tot de meeste succesvolle clubs van het land. Gezien de hegemonie in het afgelopen decennium kan het maar zo zijn dat de hoofdstedelingen de concurrentie op achterstand gaat zetten. Vooral Lech Poznan is de club die weerstand biedt, maar zij pakten in 2015 voor het laatst de titel. Maar de twee grootste clubs blinken vooral uit op de tribunes. Ongekende passie en de meest prachtige sfeeracties zijn standaard. Beelden die steevast de wereld over gaan. Dit is meer dan 90 minuten heerlijke voetbalgekte.

Reisbeschrijving

Away Days draagt te allen tijde de zorg dat onze reizen op een veilige en verantwoorde manier kunnen plaatsvinden met inachtneming van alle (overheids)richtlijnen, inclusief vervoer en verblijf. Wij zullen er dan ook op toezien dat reizigers deze richtlijnen en maatregelen (op)volgen voor een zorgeloze voetbalreis.

Deze 4-daagse reis omvat:

 • Verblijf in een 3-sterren hotel in hartje Warschau
 • In het geval van een éénpersoonsboeking geldt er een toeslag van € 75,-
 • Matchday: bezoeken van de Poolse Klassieker
 • Ga op ontdekkingstocht naar de voetbalcultuur van de Poolse hoofdstad
 • Ontdek zowel het oude als nieuwe Warschau, het bruisende nachtleven en de eerlijke Poolse keuken
 • Begeleiding door één van onze Away Days specialisten en onze lokale gastheer, supporter van Legia Warschau
 • Het boek Derby Days van De Twaalfde Man is aanvullend te bestellen voor de speciale Away Days prijs van € 12,50 (excl. eventuele verzendkosten)
Een bijzondere trip slechts beschikbaar voor een kleine groep liefhebbers. Boek jouw Away Days reis nu!

De Poolse Klassieker

Legia Warschau en Lech Poznan zijn de grootste en meest succesvolle clubs van het land. Een strijd die het maximale vraagt op en naast het veld. De supportersgroepen zorgen steevast voor de meest fantastische sfeeracties die de wereld overgaan.

Het nieuwe 'oude' Warschau

De Poolse hoofdstad kreeg het in de Tweede Wereldoorlog zwaar te verduren. Maar de stad is herrezen zoals het daarvoor was met een modern tintje. Dynamisch, waar je terecht kan voor historie, cultuur, lekker eten en een prima uitgaansleven

Voetbalcultuur

Warschau is op het gebied van voetbal veel meer dan Legia. Voor de absolute liefhebber de uitdaging om de voetbalcultuur van de stad te gaan ontdekken.

previous arrow
next arrow
Slider

Away Days Voetbalreizen levert maatwerk voor een zorgeloze trip, echter begrijpt dat een mate van flexibiliteit extra reiscomfort kan bieden.

 • De wedstrijdkaart en aanvullende activiteiten genoemd in de reisbeschrijving zijn inclusief. Indien activiteiten niet inclusief zijn, staan deze aangegeven als optioneel. Je hebt de vrije keus wel of niet deel te nemen aan deze activiteit.
 • Hotelovernachtingen zijn inclusief voor de aangeboden reis. Verblijf is inclusief ontbijt. De details vind je in de reisbeschrijving. Extra nachten bijboeken voor een langer verblijf is uiteraard mogelijk. Dit mag ook een andere verblijfslocatie zijn. Laat ons je wensen weten en wij organiseren de mogelijkheden in overleg met je.
 • In het geval van een éénpersoonsboeking is standaard een éénpersoonstoeslag van toepassing. De hoogte van deze toeslag staat in de reisbeschrijving.
 • Toeristenbelasting is standaard inclusief. Mocht dit onverhoopt niet het geval zijn waarbij het hotel dit tijdens het uitchecken in rekening brengt, kan je deze kosten met een geldige factuur als bewijs terugvorderen bij Away Days Voetbalreizen.
 • Begeleiding door een Away Days Voetbalreizen specialist is inclusief, veelal aangevuld met begeleiding door een local.
 • Indien aanvullende zaken zoals luchthaventransfers, lokaal vervoer e.g. bij de prijs zijn inbegrepen staat dit vermeldt in de reisbeschrijving.
 • Onze reizen zijn exclusief vlucht! Wij willen reizigers de mogelijkheid bieden zelf een luchthaven en vlucht uit te kiezen. Uiteraard kan Away Days Voetbalreizen ook hierin ontzorgen. Maak je wensen kenbaar en wij onderzoeken de mogelijkheden op basis van actuele beschikbaarheid en prijzen. Goedkoop vliegen kan!
 • Tip: koop geen vliegtickets via algemene aanbieders, maar bij de luchtvaartmaatschappij zelf. Dit voorkomt onnodige verrassingen of extra kosten. Je vliegopties vergroten? Kijk naast de Nederlandse luchthavens ook naar de mogelijkheden vanaf Brussel, Keulen of Düsseldorf.
 • Als je een vlucht boekt bij een budget airliner, check dan vooraf hoeveel handbagage toegestaan is. Niet elke luchtvaartmaatschappij hanteert dezelfde afmetingen en gewicht voor handbagage.
 • Overweeg een annuleringsverzekering op je vliegticket. Vliegtickets zijn niet standaard meeverzekert in je reguliere annuleringsverzekering.
 • Wedstrijdkaarten zijn altijd gegarandeerd, ook als een wedstrijd wordt verplaatst. Wijzigingen in het speelschema kunnen ervoor zorgen dat de wedstrijd buiten je reisperiode valt. Wij gaan dan samen met jou in overleg om je reis aan te passen om toch de wedstrijd te bezoeken. Deze regeling is alleen van toepassing voordat je op reis gaat.
 • Een reis- en annuleringsverzekering zijn niet inbegrepen. Check ook vooraf wat de exacte dekking van je verzekering is, zeker in het geval van bijvoorbeeld camera apparatuur
 • Controleer je zorgverzekering op dekking in het buitenland
 • Op al onze reizen zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.
 • Minimaal een aanbetaling van € 50,- per persoon is vereist bij het boeken of reserveren van een voetbalreis. Pas na ontvangst van de betaling is je boeking of reservering compleet. Indien er meer boekingen/reserveringen zijn dan het aantal plaatsen beschikbaar op de voetbalreis, is de volgorde van ontvangen boekingen/reserveringen leidend. De overige boekingen/reserveringen schuiven automatisch door naar de volgende voetbalreis naar de betreffende bestemming.

Ga je ook met ons mee?

Deel de gezamenlijke passie, verbreed je culturele horizon. De ultieme voetbalbeleving begint hier naar een onvergetelijke unieke ervaring. Voor supporters, door supporters.

Scroll naar top