Lazio Roma v AS Roma

Als in de oudheid strijden de Romeinse grootmachten AS Roma en Lazio om de eer van de stad. Wie mag zich als beste vertegenwoordigen in Italië, wie kan zich meten met de topploegen als Juventus, Napoli en Milanese clubs. De trots van de hoofdstad staat op het spel. Iets wat de tifosi van beide clubs maar al te goed snappen. Ongekende passie op de tribunes, strijd om de mooiste sfeeracties. Dit is Derby della Capitale.

Rome

De Italiaanse hoofdstad is een waar openluchtmuseum. Centraal in de stad wandel je van het ene prachtige authentieke bouwwerk naar de volgende terwijl je geniet van het typische Italiaanse straatleven. En wie denkt dat Rome niet meer te bieden heeft dan de oudheid zal positief verrast worden. De stad is misschien wel de meest trendy en veelzijdige plek van het land. Naast een gevarieerd uitgaangsleven, blinkt Rome vooral uit op culinair vlak. Daag jezelf uit om buiten de gebaande paden te kijken en ook het andere Rome te ontdekken.

Derby della Capitale

De rivaliteit is ontstaan in de jaren 20 waar vanaf het begin de trots van de hoofdstedelingen kwam bovendrijven. De verschillen tussen de clubs kenmerken zich op sociaal en politiek vlak wat extra olie op het vuur betekent. Dit zorgt regelmatig voor vurige clashes, wat ervoor heeft gezorgd dat Derby della Capitale is uitgegroeid tot één van de grootste derby’s ter wereld. De Romeinse voetbalpassie zit diepgeworteld wat tot uiting komt op het veld, maar nog meer op de tribunes. Een waar spektakel in Stadio Olimpico, het Colosseum van deze tijd.

Reisbeschrijving

Deze 3-daagse reis omvat:

 • Verblijf in een 3-sterren hotel in centraal Rome
 • In het geval van een éénpersoonsboeking geldt er een toeslag van € 100,-
 • Matchday: bezoeken van Derby della Capitale
 • Begeleiding door één van onze Away Days specialisten
 • Het boek Derby Days van De Twaalfde Man is aanvullend te bestellen voor de speciale Away Days prijs van € 12,50 (excl. eventuele verzendkosten)
Een bijzondere trip slechts beschikbaar voor een kleine groep liefhebbers. Boek jouw Away Days reis nu!

Derby della Capitale

De strijd om Rome gaat om wie de Italiaanse hoofdstad in het land het beste vertegenwoordigd. Een ongekende rivaliteit gevormd vanuit culturele en politieke verschillen. Stadio Olimpico de arena voor een fantastische, sfeervolle derby clash

Authentiek Rome

De oude Italiaanse hoofdstad is verrassend bruisend. Ondanks het eeuwenoude decor is Rome juist trendy en veelzijdig. De stad als opneluchtmuseum heeft hippe uitgaangsgelegenheden en een levendige, culinaire cultuur.

Historie op loopafstand

Alle oude bezienswaardigheden binnen Rome zijn op loopafstand. Wandel van het Colosseum naar de Spaanse Trappen of het Vaticaan terwijl je het typische Italiaanse straatleven ervaart.

previous arrow
next arrow
Slider

Away Days Voetbalreizen levert maatwerk voor een zorgeloze trip, echter begrijpt dat een mate van flexibiliteit extra reiscomfort kan bieden.

 • De wedstrijdkaart en aanvullende activiteiten genoemd in de reisbeschrijving zijn inclusief. Indien activiteiten niet inclusief zijn, staan deze aangegeven als optioneel. Je hebt de vrije keus wel of niet deel te nemen aan deze activiteit.
 • Hotelovernachtingen zijn inclusief voor de aangeboden reis. Verblijf is inclusief ontbijt. De details vind je in de reisbeschrijving. Extra nachten bijboeken voor een langer verblijf is uiteraard mogelijk. Dit mag ook een andere verblijfslocatie zijn. Laat ons je wensen weten en wij organiseren de mogelijkheden in overleg met je.
 • In het geval van een éénpersoonsboeking is standaard een éénpersoonstoeslag van toepassing. De hoogte van deze toeslag staat in de reisbeschrijving.
 • Toeristenbelasting is standaard inclusief. Mocht dit onverhoopt niet het geval zijn waarbij het hotel dit tijdens het uitchecken in rekening brengt, kan je deze kosten met een geldige factuur als bewijs terugvorderen bij Away Days Voetbalreizen.
 • Begeleiding door een Away Days Voetbalreizen specialist is inclusief, veelal aangevuld met begeleiding door een local.
 • Indien aanvullende zaken zoals luchthaventransfers, lokaal vervoer e.g. bij de prijs zijn inbegrepen staat dit vermeldt in de reisbeschrijving.
 • Onze reizen zijn exclusief vlucht! Wij willen reizigers de mogelijkheid bieden zelf een luchthaven en vlucht uit te kiezen. Uiteraard kan Away Days Voetbalreizen ook hierin ontzorgen. Maak je wensen kenbaar en wij onderzoeken de mogelijkheden op basis van actuele beschikbaarheid en prijzen. Goedkoop vliegen kan!
 • Tip: koop geen vliegtickets via algemene aanbieders, maar bij de luchtvaartmaatschappij zelf. Dit voorkomt onnodige verrassingen of extra kosten. Je vliegopties vergroten? Kijk naast de Nederlandse luchthavens ook naar de mogelijkheden vanaf Brussel, Keulen of Düsseldorf.
 • Als je een vlucht boekt bij een budget airliner, check dan vooraf hoeveel handbagage toegestaan is. Niet elke luchtvaartmaatschappij hanteert dezelfde afmetingen en gewicht voor handbagage.
 • Overweeg een annuleringsverzekering op je vliegticket. Vliegtickets zijn niet standaard meeverzekert in je reguliere annuleringsverzekering.
 • Wedstrijdkaarten zijn altijd gegarandeerd, ook als een wedstrijd wordt verplaatst. Wijzigingen in het speelschema kunnen ervoor zorgen dat de wedstrijd buiten je reisperiode valt. Wij gaan dan samen met jou in overleg om je reis aan te passen om toch de wedstrijd te bezoeken. Deze regeling is alleen van toepassing voordat je op reis gaat.
 • Een reis- en annuleringsverzekering zijn niet inbegrepen. Check ook vooraf wat de exacte dekking van je verzekering is, zeker in het geval van bijvoorbeeld camera apparatuur
 • Controleer je zorgverzekering op dekking in het buitenland
 • Op al onze reizen zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.
 • Minimaal een aanbetaling van € 50,- per persoon is vereist bij het boeken of reserveren van een voetbalreis. Pas na ontvangst van de betaling is je boeking of reservering compleet. Indien er meer boekingen/reserveringen zijn dan het aantal plaatsen beschikbaar op de voetbalreis, is de volgorde van ontvangen boekingen/reserveringen leidend. De overige boekingen/reserveringen schuiven automatisch door naar de volgende voetbalreis naar de betreffende bestemming.

Ga je ook met ons mee?

Deel de gezamenlijke passie, verbreed je culturele horizon. De ultieme voetbalbeleving begint hier naar een onvergetelijke unieke ervaring. Voor supporters, door supporters.

Scroll naar top