FK Željezničar v FK Sarajevo

De Sarajevo derby behoort tot één van de meest vurige derby’s van Europa. De twee succesvolste clubs van Bosnië & Herzegovina houden zich al decennia lang in evenwicht. Een bijzondere rivaliteit met een turbulente geschiedenis. Maak je klaar voor een passievol, luidruchtig en vurig treffen die een onuitwisbare indruk zal achterlaten.

Sarajevo

Eén van de meest kleurrijke hoofdsteden van Europa. Verschillende invloeden en gebeurtenissen in de afgelopen eeuwen maken Sarajevo tot de bijzondere stad die het nu is. Van het authentieke vanuit het Ottomaanse rijk tot de littekens overgebleven uit jarenlange belegering van de stad tijdens de Joegoslavië oorlog. Een geschiedenis die ongetwijfeld diepe indruk zal maken. In alle opzichten een bestemming die positief zal verrassen.

Bijzondere rivaliteit

De rivaliteit bestond al voordat de clubs überhaupt tegen elkaar hadden gespeeld. Sterker nog, pas acht jaar later kon de eerste derby genoteerd worden. Aartsrivalen die enorm aan elkaar gewaagd zijn. Na 135 gespeelde derby’s houden ze elkaar nog steeds redelijk in evenwicht, de verschillen zijn minimaal. Het is ouderwets de club van het volk (FK Zeljeznicar) tegen de club van de elite (FK Sarajevo).

Reisbeschrijving

Deze 4-daagse reis omvat:

 • Verblijf in een 4-sterren hotel in hartje Sarajevo
 • In het geval van een éénpersoonsboeking geldt er een toeslag van € 60,-
 • Matchday: bezoeken van de Sarajevo Derby
 • City tour langs een aantal indrukwekkende, historische plekken van de stad
 • Diner in een typisch Bosnisch restaurant
 • Begeleiding door één van onze Away Days specialisten i.s.m. onze lokale gastheer, voormalig harde kern lid van Zeljeznicar
 • Het boek Derby Days van De Twaalfde Man is aanvullend te bestellen voor de speciale Away Days prijs van € 12,50 (excl. eventuele verzendkosten)
 • LET OP: Reisdata zijn onder voorbehoud. Away Days Voetbalreizen is in afwachting van de toestemming om naar Bosnië te reizen en het toelaten van publiek bij voetbalwedstrijden op de bestemming. Wij raden aan nog géén vliegtickets te boeken voor zover dat mogelijk is.
Een bijzondere trip slechts beschikbaar voor een kleine groep liefhebbers. Boek jouw Away Days reis nu!

Sarajevo Suprematie

Beleef vanuit eerste hand de derby sfeer. We worden vergezeld door een voormalig harde kern lid van Zeljo, die ons naast de geheimen van de stad ook de absolute derby spanning laat ervaren. De stad wordt gedurende het derby weekend letterlijk in tweeën gesplitst.

Jeruzalem van Europa

Sarajevo ligt temidden van de prachtige Dinarische Alpen. Een veelzijdige stad met een fascinerend hart. De rijke geschiedenis kleurt Sarajevo en maakt het tot één van de meest indrukwekkende bestemmingen in Europa.

Turbulente geschiedenis

Sarajevo lag ruim drie jaar onder vuur tijdens de burgeroorlog van de jaren 90. De effecten van die tijd zijn nog altijd zichtbaar. We verdiepen ons in die heftige periode en hoe dat het voetbal op de Balkan nog altijd beïnvloed. Een ervaring die diepe indruk zal achterlaten.

Genieten & Gezelligheid

Voormalig Joegoslavië staat bekend om het gegrilde vlees. Dampende barbeques en het lekkerste van het spit. Op de Balkan weten ze heel goed hoe je culinair moet genieten gecombineerd met gezelligheid. De lokale cuisine kan op deze reis dan ook niet ontbreken!

previous arrow
next arrow
Slider

Away Days Voetbalreizen levert maatwerk voor een zorgeloze trip, echter begrijpt dat een mate van flexibiliteit extra reiscomfort kan bieden.

 • De wedstrijdkaart en aanvullende activiteiten genoemd in de reisbeschrijving zijn inclusief. Indien activiteiten niet inclusief zijn, staan deze aangegeven als optioneel. Je hebt de vrije keus wel of niet deel te nemen aan deze activiteit.
 • Hotelovernachtingen zijn inclusief voor de aangeboden reis. Verblijf is inclusief ontbijt. De details vind je in de reisbeschrijving. Extra nachten bijboeken voor een langer verblijf is uiteraard mogelijk. Dit mag ook een andere verblijfslocatie zijn. Laat ons je wensen weten en wij organiseren de mogelijkheden in overleg met je.
 • In het geval van een éénpersoonsboeking is standaard een éénpersoonstoeslag van toepassing. De hoogte van deze toeslag staat in de reisbeschrijving.
 • Toeristenbelasting is standaard inclusief. Mocht dit onverhoopt niet het geval zijn waarbij het hotel dit tijdens het uitchecken in rekening brengt, kan je deze kosten met een geldige factuur als bewijs terugvorderen bij Away Days Voetbalreizen.
 • Begeleiding door een Away Days Voetbalreizen specialist is inclusief, veelal aangevuld met begeleiding door een local.
 • Indien aanvullende zaken zoals luchthaventransfers, lokaal vervoer e.g. bij de prijs zijn inbegrepen staat dit vermeldt in de reisbeschrijving.
 • Onze reizen zijn exclusief vlucht! Wij willen reizigers de mogelijkheid bieden zelf een luchthaven en vlucht uit te kiezen. Uiteraard kan Away Days Voetbalreizen ook hierin ontzorgen. Maak je wensen kenbaar en wij onderzoeken de mogelijkheden op basis van actuele beschikbaarheid en prijzen. Goedkoop vliegen kan!
 • Tip: koop geen vliegtickets via algemene aanbieders, maar bij de luchtvaartmaatschappij zelf. Dit voorkomt onnodige verrassingen of extra kosten. Je vliegopties vergroten? Kijk naast de Nederlandse luchthavens ook naar de mogelijkheden vanaf Brussel, Keulen of Düsseldorf.
 • Als je een vlucht boekt bij een budget airliner, check dan vooraf hoeveel handbagage toegestaan is. Niet elke luchtvaartmaatschappij hanteert dezelfde afmetingen en gewicht voor handbagage.
 • Overweeg een annuleringsverzekering op je vliegticket. Vliegtickets zijn niet standaard meeverzekert in je reguliere annuleringsverzekering.
 • Wedstrijdkaarten zijn altijd gegarandeerd, ook als een wedstrijd wordt verplaatst. Wijzigingen in het speelschema kunnen ervoor zorgen dat de wedstrijd buiten je reisperiode valt. Wij gaan dan samen met jou in overleg om je reis aan te passen om toch de wedstrijd te bezoeken. Deze regeling is alleen van toepassing voordat je op reis gaat.
 • Een reis- en annuleringsverzekering zijn niet inbegrepen. Check ook vooraf wat de exacte dekking van je verzekering is, zeker in het geval van bijvoorbeeld camera apparatuur
 • Controleer je zorgverzekering op dekking in het buitenland
 • Op al onze reizen zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.
 • Minimaal een aanbetaling van € 50,- per persoon is vereist bij het boeken of reserveren van een voetbalreis. Pas na ontvangst van de betaling is je boeking of reservering compleet. Indien er meer boekingen/reserveringen zijn dan het aantal plaatsen beschikbaar op de voetbalreis, is de volgorde van ontvangen boekingen/reserveringen leidend. De overige boekingen/reserveringen schuiven automatisch door naar de volgende voetbalreis naar de betreffende bestemming.

Ga je ook met ons mee?

Deel de gezamenlijke passie, verbreed je culturele horizon. De ultieme voetbalbeleving begint hier naar een onvergetelijke unieke ervaring. Voor supporters, door supporters.

Scroll naar top