Sporting Lissabon v SL Benfica

Lissabon is dé stad voor de voetballiefhebber. Het biedt een rijke voetbalcultuur met als toppunt Derby de Lisboa. Een rivaliteit die al meer dan 100 jaar bestaat vanuit de bakermat van het Portugese voetbal. De meest succesvolle club van het land versus de club van het volk. Een strijd die vanuit de Portugese roots wereldwijd wordt gevolgd. Jong en oud, de liefde zit diep.

Lissabon

De stad van de zeven heuvelen krijgt wellicht niet altijd de aandacht die het verdiend. En dat is jammer. Lissabon is bij uitstek een fantastische bestemming voor een enerverende stedentrip. De stad heeft op cultureel en culinair gebied ongelooflijk veel te bieden, maar is ook qua bijzondere locaties ontzettend veelzijdig. En zo gezegd, de voetballiefhebber verveelt zich geen moment. Wie zich stort op de diversiteit van het voetbal in Lissabon leert de stad op een bijzondere manier kennen.

De omgekeerde wereld

De rivaliteit stamt uit begin 20e eeuw toen er een strijd ontstond over het oprichtingsjaar van beide clubs. Wie bestond eerder? Het toen elitaire Sporting Lissabon of SL Benfica uit de buitenwijken van de stad? Tot op de dag van vandaag wordt de discussie nog altijd gevoerd. Het bijzondere is, is dat Benfica – als meest succesvolle club van het land – nu gezien wordt als de elitaire club en Sporting Lissabon als de club van het volk.

Reisbeschrijving

Deze 4-daagse reis omvat:

  • Verblijf in een 3-sterren hotel dichtbij verschillende hotspots van Lissabon
  • In het geval van een éénpersoonsboeking geldt er een toeslag van € 85,-
  • Matchday: bezoeken van Derby de Lisboa
  • Een unieke tour langs bijzondere plaatsen die het Portugese voetbal vanaf het ontstaan in 1875 hebben gevormd
  • Begeleiding door één van onze Away Days specialisten
  • Optioneel: een groundhoptour langs diverse stadions in de stad. Zie Lissabon ook van een andere kant.
  • Het boek Derby Days van De Twaalfde Man is aanvullend te bestellen voor de speciale Away Days prijs van € 10,00 (excl. eventuele verzendkosten)

Een bijzondere trip slechts beschikbaar voor een kleine groep liefhebbers onder begeleiding van één van onze specialisten.

Away Days - The Old Firm
Away Days - The Old Firm
Away Days - The Old Firm
Away Days - The Old Firm
Away Days - Lissabon
Derby de Lisboa

De rivaliteit tussen grootmachten Sporting CP en SL Benfica is een bijzondere. Wie is eigenlijk de oudste club van de twee en hoe liggen de sociale verhoudingen? Eén ding is zeker. Portugese clubliefde zit diep geworteld in de genen van de supporters en dat laten ze merken ook!

Away Days - Lissabon 2
Stad van de 7 heuvelen

Lissabon is een stad met een nonchalante sfeer. Genieten onder de de Mediterraanse zon op één van de vele terrassen. Een stad vol prachtige bouwwerken en culturele rijkdom. In de late uurtjes viert men het leven in de gezellige straatjes van het centrum.

Away Days - Lissabon 3
Historische voetbalbeleving

Vol passie en bevlogenheid laten onze lokale gastheren je kennismaken met de enerverende historie van het Portugese voetbal. Boeiende locaties en bijzondere mensen die deel uitmaken van meer dan een eeuw aan Portugees voetbalgeschiedenis.

Away Days - Lissabon 4
Leef je uit!

Voetballiefhebbers kunnen hun hart ophalen in Lissabon. De stad heeft een rijke voetbalcultuur vol met typische volksclubs en karakteristieke stadions. Een rondje groundhoppen laat je de stad op een bijzondere manier beleven buiten de gebaande paden.

previous arrow
next arrow

Ga je ook met ons mee?

Deel de gezamenlijke passie, verbreed je culturele horizon. De ultieme voetbalbeleving begint hier naar een onvergetelijke unieke ervaring. Voor supporters, door supporters.

Scroll naar top
_A3A1027
Away Days Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, voetbalreizen, reisverslagen en aanbiedingen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets.