Sporting Lissabon v SL Benfica

Lissabon is dé stad voor de voetballiefhebber. Het biedt een rijke voetbalcultuur met als toppunt Derby de Lisboa. Een rivaliteit die al meer dan 100 jaar bestaat vanuit de bakermat van het Portugese voetbal. De meest succesvolle club van het land versus de club van het volk. Een strijd die vanuit de Portugese roots wereldwijd wordt gevolgd. Jong en oud, de liefde zit diep.

Lissabon

De stad van de zeven heuvelen krijgt wellicht niet altijd de aandacht die het verdiend. En dat is jammer. Lissabon is bij uitstek een fantastische bestemming voor een enerverende stedentrip. De stad heeft op cultureel en culinair gebied ongelooflijk veel te bieden, maar is ook qua bijzondere locaties ontzettend veelzijdig. En zo gezegd, de voetballiefhebber verveelt zich geen moment. Wie zich stort op de diversiteit van het voetbal in Lissabon leert de stad op een bijzondere manier kennen.

De omgekeerde wereld

De rivaliteit stamt uit begin 20e eeuw toen er een strijd ontstond over het oprichtingsjaar van beide clubs. Wie bestond eerder? Het toen elitaire Sporting Lissabon of SL Benfica uit de buitenwijken van de stad? Tot op de dag van vandaag wordt de discussie nog altijd gevoerd. Het bijzondere is, is dat Benfica – als meest succesvolle club van het land – nu gezien wordt als de elitaire club en Sporting Lissabon als de club van het volk.

Reisbeschrijving

Deze 4-daagse reis omvat:

 • Verblijf in een 3-sterren hotel dichtbij verschillende hotspots van Lissabon
 • In het geval van een éénpersoonsboeking geldt er een toeslag van € 85,-
 • Matchday: bezoeken van Derby de Lisboa
 • Een unieke tour langs bijzondere plaatsen die het Portugese voetbal vanaf het ontstaan in 1875 hebben gevormd
 • Begeleiding door één van onze Away Days specialisten
 • Optioneel: een groundhoptour langs diverse stadions in de stad. Zie Lissabon ook van een andere kant.
 • Het boek Derby Days van De Twaalfde Man is aanvullend te bestellen voor de speciale Away Days prijs van € 12,50 (excl. eventuele verzendkosten)

Een bijzondere trip slechts beschikbaar voor een kleine groep liefhebbers onder begeleiding van één van onze specialisten.

Derby de Lisboa

De rivaliteit tussen grootmachten Sporting CP en SL Benfica is een bijzondere. Wie is eigenlijk de oudste club van de twee en hoe liggen de sociale verhoudingen? Eén ding is zeker. Portugese clubliefde zit diep geworteld in de genen van de supporters en dat laten ze merken ook!

Stad van de 7 heuvelen

Lissabon is een stad met een nonchalante sfeer. Genieten onder de de Mediterraanse zon op één van de vele terrassen. Een stad vol prachtige bouwwerken en culturele rijkdom. In de late uurtjes viert men het leven in de gezellige straatjes van het centrum.

Historische voetbalbeleving

Vol passie en bevlogenheid laten onze lokale gastheren je kennismaken met de enerverende historie van het Portugese voetbal. Boeiende locaties en bijzondere mensen die deel uitmaken van meer dan een eeuw aan Portugees voetbalgeschiedenis.

Leef je uit!

Voetballiefhebbers kunnen hun hart ophalen in Lissabon. De stad heeft een rijke voetbalcultuur vol met typische volksclubs en karakteristieke stadions. Een rondje groundhoppen laat je de stad op een bijzondere manier beleven buiten de gebaande paden.

previous arrow
next arrow
Slider

Away Days Voetbalreizen levert maatwerk voor een zorgeloze trip, echter begrijpt dat een mate van flexibiliteit extra reiscomfort kan bieden.

 • De wedstrijdkaart en aanvullende activiteiten genoemd in de reisbeschrijving zijn inclusief. Indien activiteiten niet inclusief zijn, staan deze aangegeven als optioneel. Je hebt de vrije keus wel of niet deel te nemen aan deze activiteit.
 • Hotelovernachtingen zijn inclusief voor de aangeboden reis. Verblijf is inclusief ontbijt. De details vind je in de reisbeschrijving. Extra nachten bijboeken voor een langer verblijf is uiteraard mogelijk. Dit mag ook een andere verblijfslocatie zijn. Laat ons je wensen weten en wij organiseren de mogelijkheden in overleg met je.
 • In het geval van een éénpersoonsboeking is standaard een éénpersoonstoeslag van toepassing. De hoogte van deze toeslag staat in de reisbeschrijving.
 • Toeristenbelasting is standaard inclusief. Mocht dit onverhoopt niet het geval zijn waarbij het hotel dit tijdens het uitchecken in rekening brengt, kan je deze kosten met een geldige factuur als bewijs terugvorderen bij Away Days Voetbalreizen.
 • Begeleiding door een Away Days Voetbalreizen specialist is inclusief, veelal aangevuld met begeleiding door een local.
 • Indien aanvullende zaken zoals luchthaventransfers, lokaal vervoer e.g. bij de prijs zijn inbegrepen staat dit vermeldt in de reisbeschrijving.
 • Onze reizen zijn exclusief vlucht! Wij willen reizigers de mogelijkheid bieden zelf een luchthaven en vlucht uit te kiezen. Uiteraard kan Away Days Voetbalreizen ook hierin ontzorgen. Maak je wensen kenbaar en wij onderzoeken de mogelijkheden op basis van actuele beschikbaarheid en prijzen. Goedkoop vliegen kan!
 • Tip: koop geen vliegtickets via algemene aanbieders, maar bij de luchtvaartmaatschappij zelf. Dit voorkomt onnodige verrassingen of extra kosten. Je vliegopties vergroten? Kijk naast de Nederlandse luchthavens ook naar de mogelijkheden vanaf Brussel, Keulen of Düsseldorf.
 • Als je een vlucht boekt bij een budget airliner, check dan vooraf hoeveel handbagage toegestaan is. Niet elke luchtvaartmaatschappij hanteert dezelfde afmetingen en gewicht voor handbagage.
 • Overweeg een annuleringsverzekering op je vliegticket. Vliegtickets zijn niet standaard meeverzekert in je reguliere annuleringsverzekering.
 • Wedstrijdkaarten zijn altijd gegarandeerd, ook als een wedstrijd wordt verplaatst. Wijzigingen in het speelschema kunnen ervoor zorgen dat de wedstrijd buiten je reisperiode valt. Wij gaan dan samen met jou in overleg om je reis aan te passen om toch de wedstrijd te bezoeken. Deze regeling is alleen van toepassing voordat je op reis gaat.
 • Een reis- en annuleringsverzekering zijn niet inbegrepen. Check ook vooraf wat de exacte dekking van je verzekering is, zeker in het geval van bijvoorbeeld camera apparatuur
 • Controleer je zorgverzekering op dekking in het buitenland
 • Op al onze reizen zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.
 • Minimaal een aanbetaling van € 50,- per persoon is vereist bij het boeken of reserveren van een voetbalreis. Pas na ontvangst van de betaling is je boeking of reservering compleet. Indien er meer boekingen/reserveringen zijn dan het aantal plaatsen beschikbaar op de voetbalreis, is de volgorde van ontvangen boekingen/reserveringen leidend. De overige boekingen/reserveringen schuiven automatisch door naar de volgende voetbalreis naar de betreffende bestemming.

Ga je ook met ons mee?

Deel de gezamenlijke passie, verbreed je culturele horizon. De ultieme voetbalbeleving begint hier naar een onvergetelijke unieke ervaring. Voor supporters, door supporters.

Scroll naar top