Celtic v Rangers (Scottish Cup)

The Old Firm behoort tot één van de meest zwaar beladen derby’s ter wereld. Geloofsovertuiging ligt ten grondslag aan de rivaliteit tussen beide Schotse grootmachten. Een intense rivaliteit tot ver buiten de landsgrenzen gaat. Eentje die zelfs wordt gevoed vanuit de politiek en komt met regelmatig (gewelddadig) tot uiting buiten de stadions. Op voetbalcultureel gebied één van de meest fantastische derby’s om te bezoeken. Wij zijn er bij!

  • The Old Firm – Celtic v Rangers (of Hearts): zaterdag 25 mei a.s. op Hampden Park
  • Let op:Celtic heeft de finale inmiddels behaald. Wordt de tegenstander Rangers of Hearts, jij kan er hoe dan ook bij zijn!

Strijden om de prijzen

Het is weer ouderwets strijden om de prijzen in Schotland. In 2021 wist Rangers FC de hegemonie van Celtic FC al een keer te doorbreken door de landstitel binnen te slepen. Ook dit seizoen gaan de aartsrivalen nek aan nek in de competitie, maar strijden beide clubs ook volop om de Schotse beker. Een Old Firm finale ligt in het verschiet, maar dan moeten de clubs eerst afrekenen met respectievelijk Aberdeen en Hearts. Wat maakt een Old Firm op Hampden Park zo speciaal? Het stadion wordt nog ouderwets 50-50 verdeeld tussen beide supportersgroepen wat zorgt voor een waanzinnige derbysfeer.

Glasgow

De Schotse stad lijkt op het eerste gezicht niet erg uitnodigend. Maar vergis je niet. Glasgow heeft meer te bieden dan je denkt. Zo is het een levendige studentenstad met een bruisend nachtleven. Diverse karakteristieke pubs, eigenzinnige muziekpodia en veelzijdige clubs. Wie zich wil storten in de geschiedenis en architecture zal zich prima vermaken. Voor degene die de drukte van de stad even achter zich wil laten. De schoonheid van de Schotse hooglanden ligt op slechts een uurtje met de trein.

The old firm – Een stad verdeeld

De eerste Old Firm werd gespeeld in 1891. Inmiddels zijn we ruim 400 edities verder. In het begin was er helemaal geen sprake van een rivaliteit. Sterker nog, de clubs werkten samen om inkomsten te genereren. Celtic was mede een goed doel voor kinderen zonder eten. De vriendschap verzuurde en maakte plaats voor de sektarische haat. Glasgow wordt verdeeld. Het ene deel groen-wit (Katholiek) en het andere deel blauw (Protestants). The Troubles(sinds de jaren 60 tot 1988) gingen regelmatig gepaard met geweld in Glasgow. Anno 2019 behoort de derby nog altijd tot de meest zwaar beladen ter wereld.

Reisbeschrijving

Deze 3- of 4-daagse reis omvat:

  • Verblijf in een 4-sterren hotel in centrum van Glasgow
  • In het geval van een éénpersoonsboeking geldt er een toeslag van € 125,-. Let op: deze toeslag is ook van toepassing op één persoon bij een groep met oneven aantal, aangezien er géén driepersoonskamers beschikbaar zijn
  • Matchday: bezoeken van The Old Firm op Hampden Park
  • Bezoek aan één van de meest bijzondere Celtic pubs van de stad
  • Achtergronden en supportersbeleving rond The Old Firm
  • Begeleiding door een Away Days reisspecialist
  • Het boek Derby Days van De Twaalfde Man is aanvullend te bestellen voor de speciale Away Days prijs van € 10,00 (excl. eventuele verzendkosten)
  • Een Celtic Park of Ibrox Stadion Tour is optioneel bij te boeken. Voor prijzen en informatie neem contact met ons op
Een bijzondere trip slechts beschikbaar voor een kleine groep liefhebbers. Boek jouw Away Days reis nu!

Away Days - The Old Firm
Away Days - The Old Firm
Away Days - The Old Firm
Away Days - The Old Firm
Bekerclash op Hampden Park

Het prachtige nationale stadion van Schotland, Hampden Park, is het strijdtoneel voor de halve finales én finale van de Scottish Cup (FA Cup). Het stadion wordt dan 50-50 verdeeld tussen beide supportersgroepen met een waanzinnige sfeer die alleen The Old Firm kent

Away Days - The Old Firm - slide 2
Beleving tussen de supporters

Wij duiken met elkaar de kroeg in, zowel op de wedstrijddag als ervoor en erna. De ultieme derbybeleving rond The Old Firm ervaar je tussen de supporters en dat begint uiteraard met een goede pint!

Away Days - The Old Firm - slide 2
Kloppend hart van Schotland

In deze bruisende stad is voor iedereen wel wat te vinden. Vurig, vriendelijk, gastvrij en wild. Glasgow is een stad om van te houden. Duik het veelzijdige uitgaansleven in, ervaar de gezelligheid van George Square of bezoek het Scottish Football Museum in Hampden Park Stadium. Glasgow verveelt geen moment.

previous arrow
next arrow

Ga je ook met ons mee?

Deel de gezamenlijke passie, verbreed je culturele horizon. De ultieme voetbalbeleving begint hier naar een onvergetelijke unieke ervaring. Voor supporters, door supporters.

Scroll naar boven
_A3A1027
Away Days Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, voetbalreizen, reisverslagen en aanbiedingen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets.