Ferencvaros v Ujpest

Boedapest is een fantastisch voetbalbolwerk waar je als voetballiefhebber jezelf helemaal uit kan leven met als hoogtepunt de Boedapest Derby. De aartsrivalen maken er standaard een waar spektakel van. Beide clubs hebben een grote fanatieke aanhang die alles uit de kast halen. Prachtige sfeeracties, krankzinnige pyro shows en luid gezang zorgen voor de ultieme derby beleving. Maar de stad kent nog vele andere voetbalclubs en authentieke stadions. Het prachtige Boedapest is een simpelweg een must visit

Boedapest

De stad behoort tot de mooiste van Europa en is opgedeeld in twee delen: Buda en Pest. Het levendige stadscentrum biedt overdag vele bezienswaardigheden en gezellige terrasjes, waar in de avond het bruisende nachtleven ontwaakt. Zeker de zogeheten “ruin bars” zijn het bezoeken meer dan waard. Pubs gevestigd in oude, vervallen gebouwen doorgaans zonder dak. Aan oude architectuur geen gebrek met het Parlementsgebouw aan de Donau als absolute parel. Dit gebouw behoort tot de mooiste ter wereld.

Boedapest Derby

Hoewel van oudsher Ferencvaros en MTK een heftige rivaliteit hebben, heeft Ujpest vanaf de jaren 30 langzaam maar zeker die positie overgenomen van MTK. Het groeiende succes van Ujpest maakte hen tot een geduchte tegenstander in het gevecht om de prijzen. De Boedapest Derby is inmiddels uitgegroeid tot een zeer explosieve met gepassioneerde supporters. De stadions zitten doorgaans helemaal vol met ongekende sfeer als resultaat. Een derby die qua sfeerbeleving niet onderdoet voor de grote derby’s van Europa. Sterker, zo langzaam maar zeker mag deze rivaliteit tot de top van Europa horen.

Reisbeschrijving

Deze 4-daagse reis omvat:

 • Verblijf in een 3-sterren hotel in Boedapest
 • In het geval van een éénpersoonsboeking geldt er een toeslag van € 100,-
 • Matchday: bezoeken van de Boedapest Derby
 • Duik in de veelzijdige voetbalcultuur en -geschiedenis
 • Ontdek de authentieke architectuur, het bruisende nachtleven en heerlijke Hongaarse keuken
 • Begeleiding door één van onze Away Days specialisten
 • Het boek Derby Days van De Twaalfde Man is aanvullend te bestellen voor de speciale Away Days prijs van € 12,50 (excl. eventuele verzendkosten)
Een bijzondere trip slechts beschikbaar voor een kleine groep liefhebbers. Boek jouw Away Days reis nu!

Boedapest Derby

Een rivaliteit die zich heeft gevormd sinds de jaren 30 van de vorige eeuw. Qua sfeerbeleving behoort deze derby tot de top van Europa. De kers op de taart bij het bezoeken van Boedapest als voetbalbolwerk.

Schilderachtig Boedapest

De hoofdstad van Hongarije is letterlijk een stad met twee gezichten: Boeda en Pest. Een schitterende, historische stad die naast veelzijdigheid ook een uitgebreide voetbalcultuur heeft te bieden.

previous arrow
next arrow
Slider

Away Days Voetbalreizen levert maatwerk voor een zorgeloze trip, echter begrijpt dat een mate van flexibiliteit extra reiscomfort kan bieden.

 • De wedstrijdkaart en aanvullende activiteiten genoemd in de reisbeschrijving zijn inclusief. Indien activiteiten niet inclusief zijn, staan deze aangegeven als optioneel. Je hebt de vrije keus wel of niet deel te nemen aan deze activiteit.
 • Hotelovernachtingen zijn inclusief voor de aangeboden reis. Verblijf is inclusief ontbijt. De details vind je in de reisbeschrijving. Extra nachten bijboeken voor een langer verblijf is uiteraard mogelijk. Dit mag ook een andere verblijfslocatie zijn. Laat ons je wensen weten en wij organiseren de mogelijkheden in overleg met je.
 • In het geval van een éénpersoonsboeking is standaard een éénpersoonstoeslag van toepassing. De hoogte van deze toeslag staat in de reisbeschrijving.
 • Toeristenbelasting is standaard inclusief. Mocht dit onverhoopt niet het geval zijn waarbij het hotel dit tijdens het uitchecken in rekening brengt, kan je deze kosten met een geldige factuur als bewijs terugvorderen bij Away Days Voetbalreizen.
 • Begeleiding door een Away Days Voetbalreizen specialist is inclusief, veelal aangevuld met begeleiding door een local.
 • Indien aanvullende zaken zoals luchthaventransfers, lokaal vervoer e.g. bij de prijs zijn inbegrepen staat dit vermeldt in de reisbeschrijving.
 • Onze reizen zijn exclusief vlucht! Wij willen reizigers de mogelijkheid bieden zelf een luchthaven en vlucht uit te kiezen. Uiteraard kan Away Days Voetbalreizen ook hierin ontzorgen. Maak je wensen kenbaar en wij onderzoeken de mogelijkheden op basis van actuele beschikbaarheid en prijzen. Goedkoop vliegen kan!
 • Tip: koop geen vliegtickets via algemene aanbieders, maar bij de luchtvaartmaatschappij zelf. Dit voorkomt onnodige verrassingen of extra kosten. Je vliegopties vergroten? Kijk naast de Nederlandse luchthavens ook naar de mogelijkheden vanaf Brussel, Keulen of Düsseldorf.
 • Als je een vlucht boekt bij een budget airliner, check dan vooraf hoeveel handbagage toegestaan is. Niet elke luchtvaartmaatschappij hanteert dezelfde afmetingen en gewicht voor handbagage.
 • Overweeg een annuleringsverzekering op je vliegticket. Vliegtickets zijn niet standaard meeverzekert in je reguliere annuleringsverzekering.
 • Wedstrijdkaarten zijn altijd gegarandeerd, ook als een wedstrijd wordt verplaatst. Wijzigingen in het speelschema kunnen ervoor zorgen dat de wedstrijd buiten je reisperiode valt. Wij gaan dan samen met jou in overleg om je reis aan te passen om toch de wedstrijd te bezoeken. Deze regeling is alleen van toepassing voordat je op reis gaat.
 • Een reis- en annuleringsverzekering zijn niet inbegrepen. Check ook vooraf wat de exacte dekking van je verzekering is, zeker in het geval van bijvoorbeeld camera apparatuur
 • Controleer je zorgverzekering op dekking in het buitenland
 • Op al onze reizen zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.
 • Minimaal een aanbetaling van € 50,- per persoon is vereist bij het boeken of reserveren van een voetbalreis. Pas na ontvangst van de betaling is je boeking of reservering compleet. Indien er meer boekingen/reserveringen zijn dan het aantal plaatsen beschikbaar op de voetbalreis, is de volgorde van ontvangen boekingen/reserveringen leidend. De overige boekingen/reserveringen schuiven automatisch door naar de volgende voetbalreis naar de betreffende bestemming.

Ga je ook met ons mee?

Deel de gezamenlijke passie, verbreed je culturele horizon. De ultieme voetbalbeleving begint hier naar een onvergetelijke unieke ervaring. Voor supporters, door supporters.

Scroll naar top