Glentoran FC v Linfield FC

Als voetballiefhebber kan een bezoek aan The Oval niet ontbreken op je bucket list. Dit prachtige stadion is een historisch unicum in de huidige moderne voetbalwereld. De thuishaven van Glentoran FC ademt voetbal in al zijn details. Een hedendaagse tijdmachine die je terugbrengt naar vervlogen tijden net na de Tweede Wereldoorlog. Het verbaasd ons dan ook niet dat dit stadion op menig lijstje voorkomt van de mooiste stadions ter wereld. Kortom, een ideaal decor voor de clash tussen de Grote Twee uit Belfast, aartsrivalen Glentoran FC en Linfield FC. Rauwere voetbalcultuur ga je niet krijgen.

De Grote Twee

Het zijn de twee meest succesvolle clubs uit Noord-Ierland, Glentoran en Linfield. Daarnaast zijn het ook de twee clubs met de grootste aanhang van het land. Maar liefst 465 keer werd deze derby gespeeld, waarbij alleen de officiële wedstrijden worden geteld. De eerste ontmoeting tussen de twee werd gespeeld op 1 oktober 1887. Een geweldige rivaliteit met robuuste passie bij beide supportersgroepen.

Belfast

De Noord-Ierse hoofdstad is aan een opmars bezig. Naast de fascinerende turbulente geschiedenis rond The Troubles, de kleurrijke murals is de stad bijvoorbeeld ook de thuisbasis van de Titanic. Het beroemde schip werd hier gebouwd om nooit meer terug te keren. De stad heeft ook een levendig uitgaansleven met bijzondere kroegen en hippe bars. Authentieke pubs wissel je af met enerverende cocktailbars vaak voorzien van heerlijke live muziek.

Reisbeschrijving

Voorafgaand aan de wedstrijd krijg je een uitgebreide rondleiding door The Oval aan de hand van bevlogen medewerkers van de club. Al tientallen jaren zijn zij supporters van The Glens wat ze dolgraag met je delen. Wanneer je eenmaal alle unieke elementen van het stadion hebt ontdekt duik in je de passie van Belclasico.

Het match pack bestaat uit:

 • Wedstrijdkaart Glentoran FC v Linfield FC inclusief rondleiding door The Oval voorafgaand aan de wedstrijd
 • Twee overnachtingen in een 3-sterren hotel in hartje Belfast inclusief ontbijt
 • Black Cab Tour langs de Murals en Peace Wall van West-Belfast
 • Eénpersoonstoeslag bedraagt € 100,-
 • Extra nachten zijn bij te boeken, evenals aanvullende activiteiten. Doordat het een doordeweeks speelronde betreft is de reis te combineren met het bezoeken van een extra voetbalwedstrijd in het weekend ervoor. Vraag naar de mogelijkheden.
The Big Two

Glentoran en Linfield zijn de twee grootste en succesvolste clubs van Noord-Ierland. Beide clubs hebben een zeer fanatieke aanhang wat zorgt voor een heerlijk ouderwets Brits sfeertje tijdens Derby Day.

The Oval Stadion

Standaard hoog geplaatst zo niet op nummer 1 mooiste stadions ter wereld. Zo zie je ze nog maar weinig. Het stadion binnen lopen is alsof je zo de jaren 50 in wandelt. Voor hoe lang dat nog kan is de vraag. Glentoran wil graag vernieuwen.

Murals & Peace Wall

Decennialange 'troubles' in Belfast tussen de Protestanten en Katholieken hebben zo hun sporen nagelaten. Door de gehele stad vind je diverse murals en in het westen de 'Peace Wall'. Een metershoge muur die beide groepen scheidt. Een indrukwekkende tour.

previous arrow
next arrow
Slider

Away Days Voetbalreizen levert maatwerk voor een zorgeloze trip, echter begrijpt dat een mate van flexibiliteit extra reiscomfort kan bieden.

 • De wedstrijdkaart en aanvullende activiteiten genoemd in de reisbeschrijving zijn inclusief. Indien activiteiten niet inclusief zijn, staan deze aangegeven als optioneel. Je hebt de vrije keus wel of niet deel te nemen aan deze activiteit. 
 • Hotelovernachtingen zijn inclusief voor de aangeboden reis. Verblijf is inclusief ontbijt. De details vind je in de reisbeschrijving. Extra nachten bijboeken voor een langer verblijf is uiteraard mogelijk. Dit mag ook een andere verblijfslocatie zijn. Laat ons je wensen weten en wij organiseren de mogelijkheden in overleg met je. 
 • In het geval van een éénpersoonsboeking is standaard een éénpersoonstoeslag van toepassing. De hoogte van deze toeslag staat in de reisbeschrijving.
 • Toeristenbelasting is standaard inclusief. Mocht dit onverhoopt niet het geval zijn waarbij het hotel dit tijdens het uitchecken in rekening brengt, kan je deze kosten met een geldige factuur als bewijs terugvorderen bij Away Days Voetbalreizen
 • Indien aanvullende zaken zoals luchthaventransfers e.g. bij de prijs zijn inbegrepen staat dit vermeldt in de reisbeschrijving. 
 • Onze match packs zijn exclusief vlucht! Wij willen reizigers de mogelijkheid bieden zelf een luchthaven en vlucht uit te kiezen. Uiteraard kan Away Days Voetbalreizen ook hierin ontzorgen. Maak je wensen kenbaar en wij onderzoeken de mogelijkheden op basis van actuele beschikbaarheid en prijzen. Goedkoop vliegen kan!
 • Tip: koop geen vliegtickets via algemene aanbieders, maar bij de luchtvaartmaatschappij zelf. Dit voorkomt onnodige verrassingen of extra kosten. Je vliegopties vergroten? Kijk naast de Nederlandse luchthavens ook naar de mogelijkheden vanaf Brussel, Keulen of Düsseldorf. 
 • Als je een vlucht boekt bij een budget airliner, check dan vooraf hoeveel handbagage toegestaan is. Niet elke luchtvaartmaatschappij hanteert dezelfde afmetingen en gewicht voor handbagage. 
 • Overweeg een annuleringsverzekering op je vliegticket. Vliegtickets zijn niet standaard meeverzekert in je reguliere annuleringsverzekering. 
 • Wedstrijdkaarten zijn altijd gegarandeerd, ook als een wedstrijd wordt verplaatst. Wijzigingen in het speelschema kunnen ervoor zorgen dat de wedstrijd buiten je reisperiode valt. Wij gaan dan samen met jou in overleg om je reis aan te passen om toch de wedstrijd te bezoeken. Deze regeling is alleen van toepassing voordat je op reis gaat. 
 • Een reis- en annuleringsverzekering zijn niet inbegrepen. Check ook vooraf wat de exacte dekking van je verzekering is, zeker in het geval van bijvoorbeeld camera apparatuur
 • Controleer je zorgverzekering op dekking in het buitenland
 • Op al onze match packs zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

 

Ga je ook met ons mee?

Deel de gezamenlijke passie, verbreed je culturele horizon. De ultieme voetbalbeleving begint hier naar een onvergetelijke unieke ervaring. Voor supporters, door supporters.

Scroll naar top