Away Days – The Old Firm: Schotse titelstrijd ligt open!

Eén van de oudste, maar zeker de grootste derby ter wereld: The Old Firm. De rivaliteit tussen de twee Schotse grootmachten heeft alles. De clash tussen Celtic en Rangers houdt al weken voor de aftrap de gemoederen bezig. Zeker nu de strijd om de titel tussen de twee weer ouderwets spannend is. Voor ons een prachtige afsluiter van 2019!
Reisperiode: december 2019

Voor velen prijkt The Old Firm bovenaan de bucketlist. Dat blijkt wel als alle beschikbare plekken in slechts enkele minuten zijn verkocht. Iets waar we natuurlijk ontzettend blij mee zijn. Zeker als je jezelf bedenkt dat deze derby bijna niet meer had bestaan. In 2012 ging Glasgow Rangers failliet en de doorstart verliep alles behalve soepel. Het gevecht van van Rangers FC valt te prijzen, want ze zijn weer he-le-maal terug!

Kloppende hart van Schotland

Voor velen is Edinburgh dé stad om te bezoeken. Toch staat het rauwe Glasgow bekend als het kloppende hart van Schotland. Een veelzijdige, bruisende stad die veel te bieden heeft, maar ook een ideale thuisbasis om het land te doorkruisen. Dat wordt al gauw duidelijk als de groep is gearriveerd. De één duikt de stad in, waar de ander een stuk authentieke voetbalcultuur opzoekt.

Om het gevoel rond The Old Firm maximaal te beleven bezoeken we een heerlijke voetbalkroeg. Een karakteristieke Celtic pub en voetbalmuseum in één. Een hoop gezelligheid tussen de Schotten begeleid door prima live muziek. Op de schermen zijn beelden van The Old Firm te zien die de afgelopen decennia zijn gespeeld. Voor zover je al een opwarmertje nodig hebt, zijn dit de perfecte omstandigheden.

“Bedankt voor de goede organisatie en geweldige ervaring!” – “Bedankt voor het geweldige weekend, het was genieten!” Jannes de Boer & Roy Ketelaar

Vroege Old Firm

Sinds de terugkeer van derby wordt er standaard vroeg in de middag afgetrapt: 12.30 uur. Een besluit van de autoriteiten om er voor te zorgen dat niet alle Schotten dronken in het stadion zitten. Dat voor sommigen tijd geen obstakel is blijkt wel als we rond tien uur in de ochtend bij het stadion aankomen. De eerste licht benevelde supporters zijn al gespot. Als de nodige souvenirs zijn ingeslagen in de fanshop, is het tijd om de Green Brigade te ontvangen. De fanatieke aanhang van Celtic komt traditioneel met een corteo naar het stadion. Duizenden die met luid gezang door de straten van Glasgow marcheren. Prachtig!

De uitsupporters komen onder strenge beveiliging naar het stadion. Het zijn er een stuk minder dan voorheen na protesten van Rangers supporters. Die vonden dat de Celtic aanhang op Ibrox betere plekken heeft dan de Rangers aanhang op Celtic Park. Dus besloot Rangers FC het uitvak te verkleinen. Aan Celtic zijde claimen ze dat The Light Blues de jarenlange vernederingen niet meer aankan. De toon is gezet, maar een kleiner aantal uitsupporters is wel spijtig.

De ploeg van Steven Gerrard bewijst de status van teruggekeerde topploeg. Vanuit een goede organisatie wordt het ploeterende Celtic eenvoudig afgehouden. De groen-witten zijn dit duidelijk niet gewend. Vol onmacht wordt fout op fout gestapeld. Na een vroege achterstand wordt nog wel gelijk gemaakt, maar na een fenomenale kopbal komt Rangers FC weer op voorsprong. De thuisploeg probeert het wel, maar kan niet voorkomen dat de bezoekers sinds 2010 weer eens winnen op Celtic Park. De vreugde in het uitvak is ongekend. De titelstrijd in Schotland ligt helemaal open!

Het volledige fotoverslag van The Old Firm vind je op In de Hekken

Deel dit bericht

Scroll naar boven
_A3A1027
Away Days Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, voetbalreizen, reisverslagen en aanbiedingen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en mis nooit meer iets.