Away Days Voetbalreizen – Corona update

Vanaf 15 juni zijn er weer reismogelijkheden binnen de EU. Een vakantie over de grens behoort dus weer tot de mogelijkheden. Zorg in ieder geval dat je jezelf goed laat informeren wat wel en niet mogelijk is. Want ergens naar toe reizen voor een welverdiend uitstapje betekent bijvoorbeeld nog niet dat je voetbalwedstrijden mag bezoeken. Maar ook daar lijkt langzaam maar zeker verandering in te komen. Een overzicht vanuit Away Days.

Een update van 14 september 2020

Waar kan ik heen?

Op dit moment kan je reizen naar de volgende landen, maar er gelden nog altijd veiligheidsrisico’s:

 • België
 • Duitsland
 • Denemarken
 • Griekenland (behalve de eilanden)
 • Frankrijk- let op, in diverse regio’s geldt code oranje
 • Zweden
 • Tsjechië
 • Portugal – let op, regio Lissabon is code oranje
 • Italië
 • Zwitserland
 • Oostenrijk
 • Luxemburg
 • Polen
 • Bonaire en Curacao
 • Liechtenstein

Minder reizen mogelijk, supporters langzaam terug in de stadions

De lijst met landen waar je nog naar toe op vakantie kan wordt steeds kleiner sinds het hoogseizoen afgelopen is. Per 1 september is bijvoorbeeld Hongarije ‘op slot’ gegaan voor Nederlandse en Belgische toeristen. Dit vanwege het toenemende aantal besmettingen in het land. Daarmee is helaas onze voetbalreis naar Boedapest eind oktober op losse schroeven komen te staan. We bekijken nog de last minute opties mocht die mogelijkheid zich aandienen en de veiligheid gewaarborgd kunnen worden.

Aan de andere kant zien we ook positieve ontwikkelingen. Zo wil men in oktober in Nederland al gaan testen met vollere stadions dan de 33% capaciteit die nu nog geldt. Ook in landen als Bosnië en Kroatië gaat men weer supporters toelaten in de stadions. We hopen dan ook dat er binnenkort een positieve trend ontstaat in de reismogelijkheden alsmede in de mogelijkheden tot het bezoeken van wedstrijden. Wij kijken vol goede moed richting 2021.

Ga jij voor blauw of voor rood?

Ook het Italiaanse speelschema is bekend en voor 2021 staan beide Derby della Capitale op ons programma. De vraag voor jou is: “kies je voor blauw of voor rood?” Vanaf 16 – 18 januari 2021 gaat de eerste reis naar de Italiaanse hoofdstad voor de clash tussen Lazio en AS Roma. Eerstgenoemde speelt dan thuis. In mei keren we terug voor de twee editie.

Ga je mee? Voor meer informatie: https://away-days.nl/voetbalreizen/lazio-roma-v-as-roma/

Reisdata voor Lissabon bekend

Het speelschema van de Portugese competitie is afgelopen vrijdag bekend gemaakt. De wedstrijd tussen Sporting CP en SL Benfica zal worden gespeeld in het weekend van 30-31 januari 2021. Dat betekent dat we van 29 januari – 1 februari 2021 weer zullen afreizen naar de Portugese hoofdstad. De eerste twee edities konden we rekenen op uitverkochte trips. Ga jij dit keer mee?

De reis naar Lissabon staat bol van de gezelligheid en de voetbalcultuur. De fanatieke aanhang van Sporting staat bekend als zeer fanatiek met Zuid-Amerikaanse passie. En die fanatieke aanhang zit niet alleen achter het doel. Het fanatisme en de liefde voor de club zit bij elke supporter diep geworteld. Kortom, we zitten er middenin. Maar de stad heeft nog veel meer prachtige voetbalcultuur en -historie om te ontdekken. En dat gaan we dan ook samen met je doen.

Bekijk alle informatie hier: https://away-days.nl/voetbalreizen/derby-de-lisboa-away-days/

Bekijk de aftermovie van onze 2020 reis naar Lissabon hier:

Away Days steunt FK Zeljeznicar

In februari reizen we met een volledige groep af naar de Bosnische hoofdstad Sarajevo. De thuishaven van FK Zeljeznicar, de club van onze collega en Balkan specialist Edin. Een club met ongekende gastvrijheid, supporters die onze reizigers met open armen ontvangen en in hun midden opnemen. De Blauwen zorgen er samen met de gepassioneerde Edin voor dat we met Away Days steevast een tweede thuis krijgt voor een fantastische reisbeleving. Gezien de moeilijke omstandigheden tijdens Corona hebben wij besloten iets terug te doen.

In plaats van losse kaarten voor de derby te bestellen, worden seizoenkaarten aangeschaft. Hiermee wordt de club financieel een klein beetje meer geholpen. Daarnaast kunnen de seizoenkaarten gebruikt worden voor sociale doeleinden om, wanneer supporters weer worden toegelaten, ook supporters een wedstrijd te laten bezoeken waar zij zelf geen geld voor hebben. In samenwerking met de club zal hier vorm aan worden gegeven zodra de situatie het toelaat.

Benieuwd naar onze eerdere Sarajevo trip? Bekijk hier de aftermovie:

Deel dit bericht

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Scroll naar top